Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές - Απογοήτευσε η HSBC, στο -5%

Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές - Απογοήτευσε η HSBC, στο -5%
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Nvidia
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να απογοητεύονται από τα αποτελέσματα της HSBC, η μετοχή της οποίας υποχωρεί 5%.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,1% στις 17.071 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,5% στις 7.769 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.796 με άνοδο 0,1%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,3% 31.795 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 10.044 μονάδες.
Ήπια πτώση 0,3% καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Το αποκορύφωμα της ημέρας στο εταιρικό μέτωπο, αναμένεται να έρθει από τις ΗΠΑ, με τον κύριο αποδέκτη της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης, την Nvidia , να ανακοινώνει άλλο ένα εντυπωσιακό τρίμηνο.
Η κατασκευάστρια τσιπ αναμένεται να υπερτριπλασιάσει τα τριμηνιαία έσοδα σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να διατηρήσει την άνοδο της μετοχής, δεδομένης της διατημικής ανόδου τους τελευταίους 18 μήνες.

Απογοήτευσε η HSBC

Πίσω στην Ευρώπη, η HSBC, η μεγαλύτερη τράπεζα της περιοχής, ανακοίνωσε ετήσια κέρδη ρεκόρ ύψους 30,3 δισ. δολαρίων για το 2023, αυξημένα κατά 78% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, και ανακοίνωσε νέα επαναγορά μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων.
Παρ' όλα αυτά, η μετοχή της υποχώρησε κατά 5%, καθώς το αποτέλεσμα αυτό αμαυρώθηκε από την απομείωση της αξίας της συμμετοχής της τράπεζας στην κινεζική Bank of Communications κατά 3 δισ. δολάρια.
Η μετοχή της Rio Tinto σημείωσε πτώση 1,2%, αφού τα βασικά κέρδη της μεταλλευτικής εταιρείας μειώθηκαν κατά περίπου 12% στα 11,8 δισ. δολάρια για το 2023, καθώς οι πιο ήπιες τιμές σιδηρομεταλλεύματος και η ζήτηση επιβάρυναν τον κύκλο εργασιών της και προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυξανόμενο κόστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης