Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κίεβο δεν μπορεί να ελέγξει τον στρατό μετά την παράδοση της Avdiivka

Το Κίεβο δεν μπορεί να ελέγξει τον στρατό μετά την παράδοση της Avdiivka
Είχαν δυνάμεις στα περίχωρα της Avdiivka που μπορούσαν να την υπερασπιστούν αλλά έφυγαν λέει ο απόστρατος Αμερικάνος αντισυνταγματάρχης Daniel Davis
Το Κίεβο και η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν μπορούν να ελέγξουν πλέον τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζει ο απόστρατος Αμερικάνος αντισυνταγματάρχης Daniel Davis, επικαλούμενος το παράδειγμα της Avdiivka, η οποία πέρασε στα χέρια του ρώσικου στρατού το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου.
«Αποδεικνύεται ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έχασε τον έλεγχο των στρατευμάτων της.
Είχαν δυνάμεις στα περίχωρα της πόλης που μπορούσαν ακόμα να αμυνθούν, κάτι που τους είπαν να κάνουν.
Αντίθετα, οι δυνάμεις έφυγαν από εκεί και ακολούθησαν τα υπόλοιπα» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Daniel Davis.
Σύμφωνα με τον Davis, για αυτόν τον λόγο ο αρχηγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky έπρεπε να ανακοινώσει την αποχώρηση των ουκρανικών μονάδων από την πόλη.
Κατά τη γνώμη του, η κατάσταση στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιδεινωθεί καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν εμπιστεύονται πλέον την ηγεσία.
«Η επόμενη φάση του πολέμου θα είναι ακόμη πιο δύσκολη» υποστήριξε ο Daniel Davis, θέση την οποία συμμερίζονται και πολλοί άλλοι Αμερικάνοι αναλυτές, οι οποίοι μάλιστα εκτιμούν πως η εξέλιξη των γεγονότων στην Avdiivka εξέθεσε τον πρόεδρο Zelensky, ο οποίος είχε δώσει εντολή να υπερασπιστούν μέχρι τέλους την πόλη.
Μάλιστα εκτιμάται πως η απώλεια της Avdiivka μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αλλαγή ηγεσίας στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης