Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Θα στείλει η Γερμανία πυραύλους Taurus στην Ουκρανία;

Deutsche Welle: Θα στείλει η Γερμανία πυραύλους Taurus στην Ουκρανία;
Καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα κόμματα της συγκυβέρνησης στο Βερολίνο πιέζουν τον καγκελάριο να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο
Μπορεί πριν από λίγες ημέρες να υπέγραψε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky συμφωνία ασφαλείας στο Βερολίνο, όμως ο Scholz, τόσο από τη γερμανική πρωτεύουσα, όσο και από τη Διάσκεψη του Μονάχου απέφυγε εκ νέου δημόσιες δεσμεύσεις για πιθανή αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τύπου Taurus στην Ουκρανία.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν ασκείται πίεση προς τη γερμανική κυβέρνηση να το πράξει, αυτή τη φορά μάλιστα από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων.
Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα αρχικά το περιοδικό Stern κι έπειτα το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa όπως και το δημόσιο δίκτυο ARD, οι Κ.Ο. των τριών κομμάτων κρίνουν αναγκαία την αποστολή οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας στο Κίεβο προκειμένου ο ουκρανικός στρατός να ανακάμψει και να πλήξει ρωσικούς στόχους πιο αποτελεσματικά, χωρίς όμως να κατανομάζουν ρητά τον κρίσιμο τύπο των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus.

Κριτική από Χριστιανοδημοκράτες

Ταυτόχρονα ζητούν και την αποστολή επιπλέον τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, ενόψει της συνόδου της Ολομέλειας της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής που ξεκινά αύριο, Τετάρτη, σημειώνοντας ότι στόχος είναι «η αποκατάσταση της πλήρους εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας».
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν άλλωστε θέματα άμυνας, ενώ τo Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τη μη ρητή αναφορά στους πυραύλους Taurus επικρίνουν πάντως οι Χριστιανοδημοκράτες, επιρρίπτοντας στα κόμματα της συγκυβέρνησης για άλλη μια φορά έλλειψη συνεννόησης και αδυναμία σύμπλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης