Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώχευσε η Body Shop: Λουκέτο στα μισά καταστήματα – Τι θα συμβεί με το ελληνικό σκέλος

Πτώχευσε η Body Shop: Λουκέτο στα μισά καταστήματα – Τι θα συμβεί με το ελληνικό σκέλος
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η εταιρεία αναφέρει πως πρόκειται για διαφορετική οντότητα, η οποία δεν αναμένεται να επηρεαστεί…
Αίτηση για κήρυξη πτώχευσης υπέβαλε η βρετανική αλυσίδα καλλυντικών The Body Shop, με τα μισά καταστήματά της να βάζουν λουκέτο και περίπου 270 εργαζόμενους να βλέπουν την πόρτα της εξόδου.
«Επτά καταστήματα θα κλείσουν σήμερα και θα ακολουθήσουν και άλλα» ανέφερε η εταιρεία συμβούλων FRP, που έχει αναλάβει την αναδιάρθρωση της εταιρείας στη Βρετανία.
«Αφού ολοκληρωθεί (το σχέδιο αναδιάρθρωσης), περισσότερα από τα μισά από τα 198 καταστήματα The Body Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνουν σε λειτουργία» ενώ το προσωπικό στα κεντρικά γραφεία θα μειωθεί κατά περίπου 40%, διευκρίνισε η FRP.
Η εταιρεία απασχολεί περίπου 7.000 άτομα σε όλον τον κόσμο, εκ των οποίων 2.200 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο στα γραφεία όσο και στα καταστήματά της.
Αν και δεν έγινε λόγος για απολύσεις από τα καταστήματα, το κλείσιμό τους μεταφράζεται σε απώλειες πολλών θέσεων εργασίας.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η εταιρεία αναφέρει πως πρόκειται για διαφορετική οντότητα, η οποία δεν αναμένεται να επηρεαστεί.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «Η The Body Shop στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται η The Body Shop είναι Head Franchise αγορές και αυτή η διαδικασία διαχείρισης, σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με την επιχείρηση στη Μεγάλη Βρετανία και δεν επηρεάζει τους Global Head Franchise συνεργάτες της εταιρείας.
Η υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης παρέχει τη σταθερότητα, την ευελιξία και την ασφάλεια για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης στη Μεγάλη Βρετανία και στόχο έχει την αναζωογόνηση του εμβληματικού Brand στη Μεγάλη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο.
Η The Body Shop, από την ίδρυση της παραμένει πιστή στη φιλοδοξία της να είναι μια σύγχρονη, δυναμική, ηθική εταιρεία ομορφιάς, που σέβεται και αγαπά τον άνθρωπο, τον πλανήτη και τα ζώα, προσφέροντας βιώσιμα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς.
Η δημιουργία μιας πιο ευέλικτης αλλά οικονομικά σταθερής επιχείρησης στη Μεγάλη Βρετανία, είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Οι εξωτερικοί συνεργάτες, θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με την εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες της The Body Shop τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν στα φυσικά καταστήματα και τα e-shop ανά τις αγορές τα αγαπημένα τους προϊόντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης