Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία αποκτά ολοένα περισσότερους υποστηρικτές παγκοσμίως επειδή μπορεί να εγγυηθεί τις παραδοσιακές αξίες

Putin: Η Ρωσία αποκτά ολοένα περισσότερους υποστηρικτές παγκοσμίως επειδή μπορεί να εγγυηθεί τις παραδοσιακές αξίες
Η Ρωσία γίνεται «πιο αυτάρκης, πιο κυρίαρχη, πιο σίγουρη για τον εαυτό της» υποστηρίζει ο ηγέτης του Κρεμλίνου
Η Ρωσία γίνεται «πιο αυτάρκης, πιο κυρίαρχη, πιο σίγουρη για τον εαυτό της», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φόρουμ της ASI «Δυνατές ιδέες για τους νέους καιρούς».
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο αρχηγός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπάρχουν ακόμη ορισμένα ζητήματα για τη βελτίωση των οποίων οι αξιωματούχοι της Μόσχας θα πρέπει να εργαστούν κοπιωδώς.
Ο Putin σημείωσε, επίσης, πως το μήνυμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου, «θα θέσει καθήκοντα για τα επόμενα τουλάχιστον έξι χρόνια».
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Ρώσου προέδρου:

«Ώρα Ρωσίας»

  • Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία διανύει μια "ειδική στιγμή": Και αυτή η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι φτάνουμε σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο των καθηκόντων που έχουμε μπροστά μας, προκειμένου, επιτυγχάνοντάς τα, να φέρουμε τη χώρα σε ένα νέο επίπεδο της ανάπτυξης. Η χώρα αντιμετωπίζει προκλήσεις στους τομείς της διασφάλισης της ασφάλειας, της οικονομικής ανάπτυξης, της οικονομικής κυριαρχίας και της επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων και «υπάρχει κίνηση σε κάθε μία από αυτές τις στρατηγικές κατευθύνσεις».

  • Είναι η ώρα της Ρωσίας! Η χώρα «αλλάζει ποιοτικά εκ των έσω».
    Οι προσπάθειες των κακοπροαίρετων να απομονώσουν και να περιορίσουν τη Ρωσία απέτυχαν: «Αυτό είναι ήδη σαφές, αυτό είναι προφανές».

Σχετικά με τις παραδοσιακές αξίες

  • Η Ρωσία «έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο», ειδικά στον τομέα των παραδοσιακών αξιών: «Για κάθε υγιή άνθρωπο, αυτές είναι επίσης παραδοσιακές αξίες».

  • Ταυτόχρονα, η χώρα έχει μια «αρκετά ανεκτική» στάση απέναντι σε άτομα με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Απλώς δεν το ξεχωρίζουμε και δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό να το ξεχωρίζουμε, αφήστε όλους τους ενήλικες να ζήσουν όπως θέλουν κανείς δεν τους περιορίζει».

Για την προσέλκυση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού

  • Είναι απαραίτητο να προσελκύσουμε ειδικούς υψηλής ειδίκευσης στη Ρωσία, αλλά «οι μεταναστευτικές μας υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη ωριμάσει σε αυτό το σημείο» και σε αυτό το θέμα «υπάρχει κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε». 

  • Οι εργάτες μετανάστες που φτάνουν στη χώρα πρέπει να μάθουν ρωσικά και να ακολουθήσουν τις τοπικές παραδόσεις, «ακόμη και σε περιφερειακό επίπεδο».

Σχετικά με το ποσοστό ανεργίας

  • Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη Ρωσία είναι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι και οι άνεργοι είναι «κάπου μεταξύ 450-460 χιλιάδων».

  • Ο κατασκευαστικός κλάδος και η βιομηχανία ετοιμάζονται να απασχολήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Σχετικά με το ποσοστό γεννήσεων

  • Ο καλύτερος τρόπος για να λυθούν «όλα τα προβλήματα, ειδικά στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού, είναι η αύξηση του ποσοστού γεννήσεων». «Σίγουρα ακολουθούμε αυτόν τον δρόμο».
  • Οι δραστηριότητες του κράτους «για την υποστήριξη της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας» θα αυξηθούν.
  • Είναι απαραίτητο να «εργάζονται και να υποστηρίζονται οι νεαρές μητέρες σε τακτική βάση, τόσο ψυχολογικά όσο και μέσω διαφόρων ειδικών».

Σχετικά με τις επαφές με ξένους εταίρους

  • Οι Αγώνες του Μέλλοντος, ένα διεθνές τουρνουά πολλαπλών αθλημάτων, θα ξεκινήσουν στο Καζάν στις 21 Φεβρουαρίου. Στην τελετή έναρξης θα παρευρεθούν οι ηγέτες του Καζακστάν, της Κιργιζίας και του Ουζμπεκιστάν.

  • Οι ξένοι συνάδελφοι «ενδιαφέρονται όχι μόνο να αγοράσουν κάτι στη Ρωσία», αλλά και «να συνεργαστούν σε τομείς υψηλής τεχνολογίας».

  • Συγκεκριμένα, η Μόσχα θα συνεχίσει τις επαφές με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για «το θέμα της μετατροπής των ερήμων σε πρόσφορο έδαφος».

Για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

  • Τα περιβαλλοντικά ζητήματα απασχολούν τη Ρωσία «πρώτα και κύρια».
    Η Ρωσική Ομοσπονδία επιδιώκει να «ενώσει τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων στον πλανήτη που ενδιαφέρονται να αναλύσουν τα τρέχοντα γεγονότα» προκειμένου να αποτρέψει τη διαδικασία της κλιματικής αλλαγής.

  • «Και αν δεν μπορείτε να την σταματήσετε, τότε τουλάχιστον επιβραδύνετέ την».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης