Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (πρόεδρος Τουρκίας): Η Αλβανία βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Erdogan (πρόεδρος Τουρκίας): Η Αλβανία βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Ως εγγυητές της ασφάλειας και της σταθερότητας στα Βαλκάνια εμφανίστηκαν Erdogan και Rama
Η Τουρκία και η Αλβανία είναι δύο μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ που παίζουν ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων, δήλωσε την Πέμπτη (20/2) ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
«Η Τουρκία και η Αλβανία είναι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ που συμβάλλουν στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια», τόνισε ο Erdogan σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Άγκυρα με τον Edi Rama, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Αλβανία βρίσκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» καθώς στη Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Δεκέμβριο τα Τίρανα ψήφισαν υπέρ μιας άμεσης ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας την κρίσιμη σημασία της αλληλεγγύης της με τον «καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό».
Σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ (FETO), μια ομάδα που πραγματοποίησε ένα αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016, αλλά συνεχίζει να διεισδύει και να απειλεί άλλες χώρες, ο Ερντογάν είπε: «Δεν θα επιτρέψουμε στο κακόβουλο δίκτυο που προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις μας μέσω της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εναντίον τους», συμπλήρωσε.
Ο Erdogan πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει αυξήσει κατακόρυφα τον όγκο του εμπορίου της με την Αλβανία στο επίπεδο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και τώρα επιδιώκουν να διπλασιάσουν τον όγκο του εμπορίου στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι τουρκικές σχέσεις με το βαλκανικό έθνος της Αλβανίας αντλούν τη δύναμή τους από την κοινή ιστορία και τους ισχυρούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, σύμειώνει από τη μεριά του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης