Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι Ρώσοι τρομάζουν τη Δύση – Σαφές μήνυμα Putin, Shoigu μετά την Avdiivka: Ετοιμαζόμαστε για τελική νίκη, χωρίς... διαστημικά όπλα

Oι Ρώσοι τρομάζουν τη Δύση – Σαφές μήνυμα Putin, Shoigu μετά την Avdiivka: Ετοιμαζόμαστε για τελική νίκη, χωρίς...  διαστημικά όπλα
Ο Putin συζήτησε με τον Shoigu τη στρατηγική σταθερότητα, την Avdeevka και τα διαστημικά όπλα στο διάστημα...
Στο Κρεμλίνο δέχθηκε τον υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin… θέτοντας επί τάπητος την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο μετά την απελευθέρωση της Avdiivka, θέματα τοποθέτησης πυρηνικών όπλων στο διάστημα και στρατηγικής σταθερότητας.

Σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, o Putin ανέφερε ότι η Ρωσία δεν αρνείται καμία διαπραγμάτευση, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρη η Δύση από τη μια ζητούν τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας και από την άλλη θέλουν να διεξαγάγουν διάλογο με τη Μόσχα για τη στρατηγική σταθερότητα, πιστεύοντας ότι το ένα θέμα δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το άλλο.
«Αυτό δεν μπορεί να γίνει» σημείωσε ο πρόεδρος.

Σχετικά με τα πυρηνικά όπλα στο διάστημα

Ο Shoigu, με τη σειρά του, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με τα υποτιθέμενα σχέδια της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο διάστημα.
«Πρώτον, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα (πυρηνικά όπλα στο διάστημα).
Δεύτερον, ξέρουν ότι δεν τα έχουμε.
Ωστόσο, κάνουν θόρυβο» είπε ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας.
Ο δε Putin υπενθύμισε ότι η Ρωσία ήταν πάντα κατηγορηματικά κατά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στο Διάστημα.
«Αντίθετα, προτρέπουμε όχι μόνο να υπάρξει συμμόρφωση με όλες τις συμφωνίες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά αυτόν τον τομέα, αλλά και να ενισχυθεί σημαντικά αυτό το κοινό έργο» είπε ο πρόεδρος.
Σημείωσε δε ότι η Ρωσία κάνει στο Διάστημα μόνον ό,τι «έχουν οι άλλες χώρες», συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, και γνωρίζουν γι' αυτό.

Απελευθέρωση της Avdeevka

Ο Sergei Shoigu μετέφερε στον Πρόεδρο ότι η επιχείρηση που πραγματοποίησε το Γενικό Επιτελείο για την απελευθέρωση της Avdiivka ήταν άκρως επιτυχημένες, με τις απώλειες να είναι ελάχιστες.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των στρατηγημάτων που έλαβαν χώρα θα συμπεριληφθούν στα στρατιωτικά εγχειρίδια.
«Η προετοιμασία για την επιχείρηση στην Avdievka ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό, από το φθινόπωρο του 2023.
Πρώτα συγκεντρώθηκε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός δυνάμεων στα βόρεια και νοτιοδυτικά της πόλης.
Τα ρωσικά στρατεύματα έκαναν 460 χτυπήματα την ημέρα στο σκυρόδεμα της Avdeevka, δηλαδή έριχναν 200 τόνους πυρομαχικών… διαμορφώνοντας αφόρητες συνθήκες για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Όπως διευκρίνισε ο Shoigu, ο ουκρανικός στρατός, φεύγοντας από την πόλη, άφησε πολλούς τραυματίες, όπλα και ναρκοθετημένες περιοχές.

Εκτός Ουκρανίας

Μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, ο υπουργός Άμυνας μίλησε σε δημοσιογράφους για την αποτυχημένη αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων πέρυσι.
«H αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προετοιμάστηκε από επιχειρησιακά κέντρα εκτός Ουκρανίας.
Τα γραφεία όπου σχεδιάστηκε βρίσκονται κυρίως στα κράτη της Βαλτικής και λειτουργούν ακόμη και σήμερα.
Το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης έδειξε ότι οι μέθοδοι και οι τεχνολογίες πολέμου τους δεν είναι τόσο μοναδικές και επιτυχημένες» προσέθεσε.
Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο και οι μυστικές υπηρεσίες έλαβαν πληροφορίες για την επερχόμενη σοβαρή επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αρχές του 2023.
«Ετοίμασαν μια ομάδα 160 χιλιάδων στρατιωτών -ή για την ακρίβεια, 110 τάγματα συν 30 τάγματα σε εφεδρεία-, 800 άρματα μάχης, 150 αεροπλάνα και ελικόπτερα, αλλά και περισσότερα από 2,5 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα» εξήγησε ο Shoigu.
Ο ρωσικός στρατός, με τη σειρά του, εν αναμονή της ουκρανικής αντεπίθεσης, έχτισε μια βαθιά πολυεπίπεδη άμυνα σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.
Ο κύριος στόχος της Ουκρανίας ήταν η πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδίαζαν να «κάνουν έναν διάδρομο προς τη Μαριούπολη και κατόπιν να μετακινηθεί στην Κριμαία» είπε ο υπουργός.
Αποτέλεσμα; Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν σχεδόν 166 χιλιάδες προσωπικό, 800 άρματα μάχης, 123 αεροσκάφη και 2,4 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα.
Όπως τόνισε, η απόκρουση της αντεπίθεσης ήταν σκληρή, αλλά ήταν γεγονός ευχάριστο για όλους τους στρατιώτες και τους διοικητές.
Ο Shoigu δήλωσε ότι όσο περισσότερο συνεχίζεται η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, τόσο ισχυρότερος γίνεται ο ρωσικός στρατός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης