Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Ρώσοι τρομοκράτες της RDK ήθελαν να απελευθερώσουν τον Navalny και να τον μεταφέρουν στην Ουκρανία - Το σχέδιο «Δεκέμβριος»

Αποκάλυψη: Ρώσοι τρομοκράτες της RDK ήθελαν να απελευθερώσουν τον Navalny και να τον μεταφέρουν στην Ουκρανία - Το σχέδιο «Δεκέμβριος»
Τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία (FSIN) και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) αποδείχθηκαν τόσο αποτελεσματικά που απέτρεψαν την εφαρμογή αυτού του σχεδίου
Μέλη του αποκαλούμενου «Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος» ή RDK, μια τρομοκρατική ομάδα της οποίας οι δραστηριότητες απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη ενός σχεδίου που ετοίμαζαν για την απελευθέρωση του Ρώσου αντιφρονούντα Alexei Navalny, πριν τον θάνατο του.
Η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Δεκέμβριος», ήθελε να «απελευθερώνει« τον Navalny από τη συνοδεία των φρουρών κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στη φυλακή IK-3, που βρίσκεται στην Αυτόνομη Περιφέρεια Yamalo-Nenets.
Εν συνεχεία, σχεδίαζαν να μεταφερθεί στα σύνορα με την Ουκρανία.

Γιατί «ναυάγησε» το σχέδιο 


Ωστόσο, σύμφωνα με εκπροσώπους του RDK, τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία (FSIN) και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) αποδείχθηκαν τόσο αποτελεσματικά που απέτρεψαν την εφαρμογή αυτού του σχεδίου.
Ο Navalny μεταφέρθηκε ξαφνικά σε σωφρονιστικό ίδρυμα, κάτι που δεν επέτρεψε στην ομάδα RDK να προετοιμαστεί έγκαιρα για την επιχείρηση.
Αφού ο Navalny μεταφέρθηκε στο IK-3 τον Δεκέμβριο, το RDK άρχισε να αναπτύσσει ένα νέο σχέδιο διαφυγής από την ίδια την αποικία.
Για να «αποδείξουν» τα λεγόμενα τους, οι τρομοκράτες της RDC δημοσίευσαν φωτογραφίες και δεδομένα στο Διαδίκτυο που ισχυρίστηκαν ότι ελήφθησαν κατά την προετοιμασία της επιχείρησης.
Μεταξύ των δημοσιευμένων υλικών περιλαμβάνονται φωτογραφίες του προσωπικού αρχείου του Alexei Navalny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης