Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρίγκιπας William (Μ. Βρετανία): Ο πόλεμος στη Γάζα πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν

Πρίγκιπας William (Μ. Βρετανία): Ο πόλεμος στη Γάζα πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν
Η σπάνια παρέμβαση από τον Δούκα του Cambridge έρχεται εν μέσω περιοδείας για την κατανόηση του «ανθρώπινου αντίκτυπου της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή»
Ο πρίγκιπας William του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε έκκληση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας «το συντομότερο δυνατό», προβαίνοντας, έτσι, σε μια σπάνια παρέμβαση για ένα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα από ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.
Σε δήλωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα, ο διάδοχος του θρόνου είπε ότι «ανησυχεί βαθιά για το τρομερό ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή».
«Εγώ, όπως και τόσοι άλλοι, θέλω να δω ένα τέλος στις μάχες το συντομότερο δυνατό», τονίζεται στη σχετική δήλωση από τον πρεσβύτερο γιο του βασιλιά Καρόλου Γ΄.
«Υπάρχει απελπιστική ανάγκη για αυξημένη ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα. Είναι κρίσιμο να εισέλθει βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι», προσέθεσε ο διάδοχος.
Η δήλωση έρχεται καθώς ο William- ο πατέρας του οποίου υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο - πραγματοποιεί την πρώτη από τις δύο επισκέψεις που το γραφείο του, στο Παλάτι του Κένσινγκτον, είπε ότι είχαν ως στόχο την καλύτερη κατανόηση του «ανθρώπινου αντίκτυπου της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή».
Επισημαίνεται ότι την Τρίτη (20/2), ο William συνάντησε εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στη Γάζα, η οποία έχει πληγεί από την κλιμακούμενη σύγκρουση μετά την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Επίσης, ο διάδοχος πρόκειται να επισκεφθεί μια συναγωγή την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει την απότομη αύξηση των αντισημιτικών περιστατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Μερικές φορές, μόνο όταν αντιμετωπίζουμε την τεράστια κλίμακα του ανθρώπινου πόνου αναδεικνύεται η σημασία της μόνιμης ειρήνης», καταλήγει η δήλωση του William.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης