Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Συνεδρίαση το Σάββατο 24/2 για την κατάσταση στην Ουκρανία - Συμμετοχή Zelensky

G7: Συνεδρίαση το Σάββατο 24/2 για την κατάσταση στην Ουκρανία - Συμμετοχή Zelensky
Η σύνοδος αυτή είναι η πρώτη των ηγετών της G7 αφότου ανέλαβε την προεδρία της η Ιταλία
Σχετικά Άρθρα
Το Σάββατο 24/2 πρόκειται να συνεδριάσουν μέσω βιντεοσύνδεσης οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών («G7»), όπου θα συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.
Στην συνεδρίαση θα συμμετάσχει και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Η σύνοδος αυτή είναι η πρώτη των ηγετών της G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς) αφότου ανέλαβε την προεδρία της η Ιταλία. Συγκαλείται «με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από τη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ιταλική κυβέρνηση και ενώ το Κίεβο παραδέχεται ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι «εξαιρετικά δύσκολη» για τις δυνάμεις του, καθώς δεν έχουν πυρομαχικά και στερούνται την αμερικανική βοήθεια.
Η G7 αποφάσισε τον Ιούλιο του 2023 να προχωρήσουν τα μέλη της στην υπογραφή διμερών συμφωνιών ασφάλειας με την Ουκρανία. Μετά τη Βρετανία, τον Ιανουάριο, το Κίεβο υπέγραψε τέτοιες συμφωνίες με τη Γερμανία και τη Γαλλία, την περασμένη εβδομάδα. Άλλες 25 χώρες, όπως η Πολωνία, έχουν επίσης ενταχθεί σε αυτήν την πρωτοβουλία. Οι συμφωνίες αυτές μπορεί να αφορούν την παράδοση στρατιωτικού υλικού, την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης