Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητικός Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Δεν υπάρχει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που δεν έχει διαπράξει η Ρωσία του Putin

Προκλητικός Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Δεν υπάρχει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που δεν έχει διαπράξει η Ρωσία του Putin
O Ουκρανός πρόεδρος τονίζει πως «είναι αδύνατο να συμφιλιωθείς με τον πόνο των οικογενειών που διαλύθηκαν από τον πόλεμο του Putin
«Δεν υπάρχει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και της ζωής που να μην έχουν διαπράξει η Ρωσία του Putin και όσοι υπηρετούν τον παράφρονα δικτάτορά της» καταγγέλλει σε δημόσιο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenksy, σχολιάζοντας έτσι εμμέσως, πλην σαφώς, τον θάνατο του Ρώσου αντικαθεστωτικού Alexei Navalny.
Ο πρόεδρος του καθεστώτος του Κιέβου προσθέτει πως «ο κόσμος έχει δει ρωσικά στρατεύματα να καίνε ολοσχερώς πόλεις και χωριά της Ουκρανίας. Όλοι στον κόσμο έχουν ακούσει για τις μαζικές δολοφονίες που αναπόφευκτα ακολουθούν τη ρωσική σημαία στα κατεχόμενα εδάφη».
Παράλληλα, ο Zelensky τονίζει πως «είναι αδύνατο να συμφιλιωθείς με τον πόνο των οικογενειών που διαλύθηκαν από τον πόλεμο του Putin και την απέλαση των παιδιών της Ουκρανίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εκατομμύρια των Ουκρανών που επιβιώνουν κάτω από τη ρωσική κατοχή, στερούμενοι ακόμη και τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα», σημειώνει με νόημα.
«Ας μην σταθεί τίποτα εμπόδιο στη δικαιοσύνη! Ακριβώς όπως καταδικάστηκε ο ναζισμός, το κράτος του Putin πρέπει να αντιμετωπίσει την ίδια μοίρα. Προτρέπω όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν στην επίσπευση της πραγματικής ειρήνης» διαμηνύει ο Ουκρανός πρόεδρος.
Καταλήγοντας, ο Zelensky σπεύδει να εξισώσει τη Ρωσία του Putin με τη ναζιστική Γερμανία υπογραμμίζοντας: «Αυτό ήταν το μήνυμά μου προς τους συμμετέχοντες στην ακρόαση της Επιτροπής του Ελσίνκι των ΗΠΑ με θέμα "Να λογοδοτήσει η Ρωσία για εγκλήματα πολέμου κατά της Ουκρανίας: Μαθήματα από τη Νυρεμβέργη". Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην ιστορική αίθουσα του δικαστηρίου 600, όπου διεξήχθησαν οι Δίκες της Νυρεμβέργης για τους εγκληματίες των Ναζί.»

Ολόκληρη η δήλωση του Zelensky:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης