Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευθεία προειδοποίηση Houthis προς Ευρωπαίους - «Μην παίζετε με τη φωτιά, μην κάνετε ηλιθιότητες»

Ευθεία προειδοποίηση Houthis προς Ευρωπαίους - «Μην παίζετε με τη φωτιά, μην κάνετε ηλιθιότητες»
Η απάντηση στην επιχείρηση «Ασπίδες»
Oι αντάρτες Houthis απείλησαν ευθέως να απαντήσουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια προστασίας των ισραηλινών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά από ανακοίνωση της ΕΕ για τη ναυτική αποστολή επιχείρηση «Ασπίδες» για την προστασία των πλοίων.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση «Ασπίδες» έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι με βάση την απόφαση, το επιχειρησιακό στρατηγείο θα βρίσκεται στη Λάρισα με Έλληνα διοικητή, ενώ την διοίκηση στο πεδίο αναλαμβάνει η Ιταλία. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση προέρχονται από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Δανία.
«Λέμε στους Ευρωπαίους, μην παίζετε με τη φωτιά, δεν χρειάζεται να στηρίξετε τις ΗΠΑ στην προστασία της ‘’κατοχικής οντότητας’’ (προστασία των ισραηλινών πλοίων)», δήλωσε ο Mohammed al-Houthi, μέλος του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου σε ανακοίνωσή του.
«Οποιαδήποτε ηλιθιότητα διαπράττετε θα επηρεάσει τα πλοία και τη ναυσιπλοΐα σας (στην Ερυθρά Θάλασσα), σας προειδοποιήσαμε», ανέφερε επίσης.
«Η παρουσία σας αυξάνει τη στρατιωτικοποίηση της Ερυθράς Θάλασσας... και θα επηρεάσει την αλυσίδα προμηθειών τροφίμων στις αγορές στις χώρες σας», πρόσθεσε.
Οι Houthis στοχεύουν φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή μεταφέρουν αγαθά από και προς το Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό σκληρή και απάνθρωπη ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου.
Με την κλιμάκωση της έντασης λόγω των κοινών επιδρομών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον στόχων των Houthis στην Υεμένη, η φιλοϊρανική ομάδα δήλωσε ότι θεωρεί πλέον όλα τα αμερικανικά και βρετανικά πλοία «νόμιμους στρατιωτικούς στόχους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης