Τελευταία Νέα
Διεθνή

EE: Πακέτο βοήθειας 83 εκατ. ευρώ σε Ουκρανία, Μολδαβία

EE: Πακέτο βοήθειας 83 εκατ. ευρώ σε Ουκρανία, Μολδαβία
Η Κομισιόν έχει διαθέσει συνολικά 926 δισ. ευρώ για πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής βοήθειας με στόχο την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν πληγεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία
Νέο πακέτο στήριξης της Ουκρανίας και της Μολδαβίας, 83 εκατ. ευρώ, ανακοίνωση η Κομισιόν.
Ειδικότερα, η ΕΕ θα διαθέσει επιπλέον 75 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία, με στόχο να προσφέρει επείγουσα βοήθεια με τη μορφή βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως στέγη, υπηρεσίες προστασίας, καθαρό νερό, εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη, μετά το πρόσφατο κύμα επιθέσεων της Ρωσίας. Επιπλέον, 8 εκατ. ευρώ έχουν οριστεί για ανθρωπιστικά έργα στη Μολδαβία.
«Οι στοχευμένες επιθέσεις της Ρωσίας σε βασικές ενεργειακές και πολιτικές υποδομές της Ουκρανίας, όπως νοσοκομεία, σχολεία και δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, εμποδίζουν σοβαρά την πρόσβαση των ανθρώπων σε βασικές υπηρεσίες... Καθώς εκτιμάται ότι 14,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, η νέα αυτή χρηματοδότηση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή», πρόσθεσε η Επιτροπή.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, έχουν χορηγηθεί συνολικά 926 δισ. ευρώ για πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής βοήθειας με στόχο την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν πληγεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης