Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πρωτότυπο drone των Ρώσων: Χαρακτηριστικά αεροπλάνου και ελικοπτέρου - Πετάει σε απόσταση έως και 500 χλμ., μεταφέρει μέχρι 300 κιλά

Το πρωτότυπο drone των Ρώσων: Χαρακτηριστικά αεροπλάνου και ελικοπτέρου - Πετάει σε απόσταση έως και 500 χλμ., μεταφέρει μέχρι 300 κιλά
Το προηγμένο drone αντιπροσωπεύει μια επαναστατική λύση στον τομέα της εφοδιαστικής μεταφορών
Η United Aircraft Corporation (UAC) ανέφερε τις επιτυχείς δοκιμές ενός πρωτοτύπου ενός καινοτόμου συστήματος μη επανδρωμένων μεταφορών εκτός αεροδρομίου (BTS-VAB), που αναπτύχθηκε από ειδικούς της Sukhoi Design Bureau.
Το προηγμένο drone αντιπροσωπεύει μια επαναστατική λύση στον τομέα της εφοδιαστικής μεταφορών, καθώς η χρήση του δεν απαιτεί εξειδικευμένες εγκαταστάσεις και υποδομές αεροδρομίων για απογείωση και προσγείωση. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την παράδοση εμπορευμάτων σε απομακρυσμένους και δυσπρόσιτους οικισμούς.
Οι προγραμματιστές τόνισαν ιδιαίτερα τη μοναδική σχεδίαση του drone, που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός αεροπλάνου και ενός ελικοπτέρου.
Ο συνδυασμός επιτυγχάνεται μέσω ενός υβριδικού συστήματος που αποτελείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης ανύψωσης για κάθετη απογείωση και προσγείωση και έναν εμβολοφόρο κινητήρα πρόωσης για οριζόντια πτήση.
Η συγκεκριμένη τεχνική λύση επιτρέπει στο drone να έχει υψηλή απόδοση καυσίμου χωρίς να χρειάζεται η δημιουργία ακριβών υποδομών αεροδρομίου.
Το BTS-VAB έχει σχεδιαστεί για να πετάει σε απόσταση έως και 500 km από τη βάση και είναι ικανό να μεταφέρει φορτίο βάρους έως 300 kg. Η υπηρεσία Τύπου της UAC τόνισε ότι οι επιτυχημένες πτητικές δοκιμές του συστήματος ελέγχου κάθετης απογείωσης και προσγείωσης ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω υλοποίηση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εντελώς νέου συστήματος υπηρεσιών μεταφορών και logistics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης