Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς μεταφέρει 800 drones SkyRanger R70 στην Ουκρανία αξίας 95 εκατ. δολ.

Ο Καναδάς μεταφέρει 800 drones SkyRanger R70 στην Ουκρανία αξίας 95 εκατ. δολ.
Κάθε drone είναι ικανό να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 3,5 κιλά
Ο Καναδάς ανακοίνωσε τη μεταφορά σημαντικού αριθμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών SkyRanger R70 στην Ουκρανία συνολικού ύψους περίπου 95 εκατομμυρίων δολαρίων.
Την απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας του Καναδά Bill Blair, ο οποίος τόνισε την επιθυμία της χώρας να στηρίξει την Ουκρανία στις αμυντικές της προσπάθειες.
Ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, ο Καναδάς σχεδιάζει να παραδώσει περισσότερα από 800 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων σχεδιασμένα για αναγνώριση, παράδοση φορτίου. Κάθε drone είναι ικανό να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 3,5 κιλά.
Ο υπουργός τόνισε ότι τα εν λόγω μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην επιτήρηση και τη συλλογή πληροφοριών και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά και παράδοση αγαθών.
Ο Καναδάς προετοιμάζει επίσης ένα σχέδιο εκπαίδευσης για Ουκρανούς χειριστές και προγραμματίζει τις παραδόσεις για αυτή την άνοιξη.
Η κίνηση του Καναδά ακολουθεί την ανακοίνωση της Γαλλίας για την επικείμενη προμήθεια προηγμένων drones καμικάζι στην Ουκρανία.
Οι γαλλικές αρχές θεωρούν αυτή την παράδοση ως ευκαιρία για να δοκιμάσουν ταυτόχρονα τα όπλα τους σε συνθήκες μάχης και να παράσχουν υποστήριξη στην Ουκρανία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης