Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Βάσιμη η ανησυχία για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - Χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα

Lukashenko: Βάσιμη η ανησυχία για  Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - Χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα
Χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ και εκατοντάδες μονάδες στρατιωτικού υλικού, αεροσκάφη και ελικόπτερα αναπτύσσονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας
Bάσιμες χαρακτηρίζει τις ανησυχίες για την πιθανή έναρξη του Γ' Παγκόσμιου Πολέμου ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, επειδή η στρατιωτική βία έχει γίνει το κύριο  επιχείρημα των παγκόσμιων κέντρων λήψης αποφάσεων.
"Η στρατιωτική βία έχει γίνει και πάλι το κύριο επιχείρημα που προβάλλεται από τα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων.
Λες και δεν υπήρξαν ποτέ εκατομμύρια απώλειες [σε ανθρώπινες ζωές] και η φρίκη του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου", ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BelTA, σε συνάντηση που είχε με κορυφαίους αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας.
"Τώρα έχουμε κυριολεκτικά κατακλυστεί από ένα πληροφοριακό κύμα της λεγόμενης πρόγνωσης ενός Γ' Παγκόσμιου Πολέμου, το οποίο έχει διαδοθεί από όλους και τον θείο τους.
Και υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για τέτοιες ανησυχίες", τόνισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα

Ο Lukashenko σημείωσε ότι δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ και εκατοντάδες μονάδες στρατιωτικού υλικού, αεροσκάφη και ελικόπτερα αναπτύσσονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
"Υπάρχουν περίπου 32.000 στρατιωτικοί από ενοποιημένα αποσπάσματα του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν στην άμεση γειτονιά της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της συμμαχίας που διεξάγονται στην Ευρώπη.
Πρόκειται για περισσότερες από 1.000 μονάδες τεθωρακισμένων, περίπου 160 συστήματα πυροβολικού και όλμους, 235 αεροσκάφη και ελικόπτερα", ανέφερε το κανάλι Pul Pervogo Telegram, το οποίο βρίσκεται κοντά στην υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης