Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Medvedev για πυρηνικό όλεθρο στην Ευρώπη – Γιατί εξοπλίζεται η βρετανική βάση του Suffolk

Αποκάλυψη Medvedev για πυρηνικό όλεθρο στην Ευρώπη – Γιατί εξοπλίζεται η βρετανική βάση του Suffolk
Ο Medvedev προειδοποιεί για πυρηνικά στο Βερολίνο, το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον προτού η Ρωσία επιστρέψει στα σύνορα του 1991
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev, κατάφερε να σοκάρει και να εξοργίσει για άλλη μια φορά δυτικούς αξιωματούχους (και ολόκληρους πληθυσμούς για αυτό το θέμα) με τη ρητορική του και τις πυρηνικές απειλές του.
Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες προειδοποίησε ότι εάν η Ρωσία δεχθεί επίθεση από το ΝΑΤΟ, δεν θα είχε «καμία επιλογή» από το να εξαπολύσει την πυρηνική «αποκάλυψη» που θα οδηγούσε στο «τέλος των πάντων».
Αυτό το Σαββατοκύριακο κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και να ξεπεράσει τα δικά του λόγια όσον αφορά το «επίπεδο πυρηνικής απειλής» και τη ρητορική.
Διεύρυνε τις προηγούμενες παρατηρήσεις λέγοντας ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει ολόκληρο το στρατηγικό του οπλοστάσιο στο Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και το Κίεβο.
Η νέα του προειδοποίηση επικεντρώθηκε στη στρατιωτική επικράτηση της Ρωσίας στα τέσσερα προσαρτημένα εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.
Η Μόσχα το βλέπει τώρα ως ρωσικό έδαφος και λέει ότι δεν θα το εγκαταλείψει ποτέ.
«Οι προσπάθειες επιστροφής της Ρωσίας στα σύνορα του 1991 θα οδηγήσουν μόνο σε ένα πράγμα.
Προς έναν παγκόσμιο πόλεμο με τις δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν ολόκληρο το στρατηγικό οπλοστάσιο του κράτους μας», ξεκίνησε ο Medvedev στη δήλωση της Κυριακής που αναρτήθηκε στο Telegram.
Ακολούθησε δυσοίωνα μια «λίστα στόχων»...
«Στο Κίεβο, το Βερολίνο, το Λονδίνο, την Ουάσιγκτον».
Περιέγραψε περαιτέρω ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι θα χτυπήσουν «όλα τα άλλα όμορφα ιστορικά μέρη που έχουν από καιρό συμπεριληφθεί στους πτητικούς στόχους της πυρηνικής μας τριάδας».
«Θα έχουμε το θάρρος να το κάνουμε αυτό εάν διακυβεύεται η εξαφάνιση μιας χώρας, της μεγάλης μας Πατρίδας, και οι θυσίες που έκανε ο λαός της Ρωσίας ανά τους αιώνες θα είναι μάταιες;»
Ο Medvedev είπε στη συνέχεια: «Η απάντηση είναι προφανής».

Συνεχείς οι προειδοποιήσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που προειδοποιεί η Ρωσία για «πυρηνικά πυρά» εάν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ή της Ουκρανίας καταλάβουν ρωσικό έδαφος.
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να αναπτύξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο εάν αντιμετωπίσει «υπαρξιακή απειλή» για την επιβίωσή της.
Ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία απειλεί με πυρηνικά εάν ο έλεγχός της σε Donetsk, Kherson, Luhansk και Zaporizhzhia αντιμετωπίσει υπαρξιακή απειλή.
Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει και την Κριμαία.
Ωστόσο, η κυβέρνηση Zelensky δεν εγκατέλειψε τον στόχο της να απελευθερώσει όλα αυτά τα εδάφη.
Επίσης, το Κίεβο ζήτησε ακόμη και από τη Ρωσία να παραιτηθεί από την αξίωσή της στην Κριμαία.
Αλλά αυτή η τελευταία πτυχή της ειρηνευτικής φόρμουλας του Zelensky θεωρείται ευρέως ως μη αρχή για οποιεσδήποτε μελλοντικές σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.
Σίγουρα η Ουκρανία θα πρέπει επίσης να εγκαταλείψει εδάφη εάν ελπίζει ποτέ για ειρήνη, εκτός και αν το ρεύμα της μάχης αλλάξει γρήγορα, κάτι που είναι πολύ απίθανο σε αυτό το σημείο.

Πυρηνικά στη βάση της RAF στο Lakenheath

Τον Ιανουάριο, άρχισε να επιβεβαιώνεται ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την ανάπτυξη πυρηνικών κεφαλών B61-12 στη Βρετανία, συγκεκριμένα στο RAF Lakenheath, μια βάση στο Suffolk της Αγγλίας.
Η Μόσχα έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και τις υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ ότι βοηθούν στον αυξανόμενο χώρο διασυνοριακών επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο ρωσικό έδαφος.
Πρόσφατα κατηγόρησε τη Γαλλία ότι διατηρεί μισθοφόρους στη βόρεια πόλη Χάρκοβο, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε κοντινή Περιφέρεια Μπέλγκοροντ.
Υπάρχουν αυξανόμενοι φόβοι ότι αυτός ο «έμμεσος» πόλεμος ή ο πόλεμος αντιπροσώπων θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν άμεσο πόλεμο «ζωντανών πυρών» μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ, αλλά μέχρι στιγμής αυτό έχει αποφευχθεί ελάχιστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης