Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 6% για την Barclays - Σημαντική μείωση κόστους, επιστρέφει 10 δισ. λίρες στους μετόχους

tags :
Ράλι 6% για την Barclays - Σημαντική μείωση κόστους, επιστρέφει 10 δισ. λίρες στους μετόχους
Η Barclays ανακοίνωσε πρόσθετη επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. στερλινών
Στο επίκεντρο βρίσκεται η Barclays, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 6%, αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρές ζημιές τετάρτου τριμήνου ύψους 111 εκατομμυρίων λιρών, ενώ παράλληλα εκτεταμένη στρατηγική αναμόρφωση, που περιλαμβάνει σημαντικές περικοπές κόστους, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών της τμημάτων.
Η Barclays ανακοίνωσε πρόσθετη επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. στερλινών, ενώ υποσχέθηκε να επιστρέψει 10 δισ. στερλίνες στους μετόχους μεταξύ 2024 και 2026 μέσω μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους 60,95 εκατ. στερλίνες για το τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.
Η Barclays δέχθηκε πλήγμα 900 εκατ. στερλινών το δ' τρίμηνο 2023 από τα διαρθρωτικά μέτρα περικοπής κόστους, τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε ακαθάριστη εξοικονόμηση κόστους περίπου 500 εκατ. στερλινών φέτος, με αναμενόμενη περίοδο απόσβεσης λιγότερο από δύο χρόνια, σημειώνει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης