Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μυστικοί χώροι βασανιστηρίων και ταφής στην Avdiivka – Στην πόλη 200 άμαχοι

Ρωσία: Μυστικοί χώροι βασανιστηρίων και ταφής στην Avdiivka – Στην πόλη 200 άμαχοι
Το Κίεβο κρατούσε κατοίκους υπό κράτηση για πολιτικούς λόγους υποστηρίζουν οι Ρώσοι
Για μυστικούς χώρους βασανιστηρίων και ταφής στην Avdiivka κάνουν λόγο οι Ρώσοι επικαλούμενοι προκαταρκτικές πληροφορίες, υποστηρίζοντας παράλληλα πως στην πόλη παρέμεναν όλο αυτό το διάστημα περίπου 200 άμαχοι.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, o Rodion Miroshnik, αρμόδιος του ρωσικού ΥΠΕΞ για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου επισήμανε πως υπάρχουν πληροφορίες για μυστικούς χώρους βασανιστηρίων και ταφής, τονίζοντας πως οι Ουκρανοί στρατιώτες είχαν θέσει κατοίκους υπό κράτηση για πολιτικούς λόγους.

Εγκλήματα πολέμου και βασανιστήρια

Από την πλευρά του ο Denis Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk υποστήριξε πως έχουν καταγραφεί πολλά εγκλήματα πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να λάβουμε πληροφορίες για μυστικές φυλακές, μυστικές ταφές και τις συνέπειες των βασανιστηρίων, για τις οποίες έχουμε προκαταρκτικές πληροφορίες.
Επομένως, αυτή η εργασία θα ξεκινήσει τώρα.
Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν μυστικές εγκαταστάσεις βασανιστηρίων, μέρη όπου σέρνονταν άνθρωποι με κατηγορίες ή υποψίες με πολιτικά κίνητρα.
Προκειμένου να εντοπιστούν με ακρίβεια και να ληφθούν έγγραφα τεκμηρίωσης, είναι πλέον απαραίτητο να συνεργαστούμε με άτομα που φεύγουν από την Avdiivka» τόνισε ο Miroshnik.

Κρύπτες με όπλα του ΝΑΤΟ

Επιπλέον, ο Igor Kimakovski, σύμβουλος του Pushilin υποστήριξε πως ανακαλύφθηκαν πολλές κρύπτες όπλων, συμπεριλαμβανομένων χειροβομβίδων αερίου, από κράτη του ΝΑΤΟ.
«Η έρευνα στην Avdiivka αποκάλυψε νέους θύλακες συγκέντρωσης πυρομαχικών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.
Τις τελευταίες 24 ώρες αποκαλύφθηκαν αρκετές κρύπτες στις οποίες προφανώς προμηθεύονταν όπλα από χώρες του ΝΑΤΟ. που ο εχθρός χρησιμοποίησε ενεργά εναντίον των μαχητών μας», είπε ο Kimakovski.

Παρέμεναν 200 άμαχοι

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους Ρώσους, στην πόλη παρέμεναν όλο αυτό το διάστημα που μαίνονταν οι σφοδροί βομβαρδισμοί, περίπου 200 άμαχοι πολίτες.
Όπως αναφέρεται, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη αρχίσει να τους παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και να οργανώνει κέντρα με θέρμανση.
Ρώσοι στρατιώτες επισημαίνουν ότι οι πολίτες είναι φοβισμένοι, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι όλα ήρεμα στην πόλη και πως μοιράζεται ανθρωπιστική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης