Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3% - Ράλι 6% στην Barclays

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3% - Ράλι 6% στην Barclays
Η Barclays βρέθηκε στο επίκεντρο, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 6%
Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι ευρωπαίκές αγορές, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση του βασικού επιτοκίου δανεισμού της Κίνας, εν μέσω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για επιβράδυνση της ανάπτυξης.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,1% στις 17.037 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,1% στις 7.720 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.766 με άνοδο 0,1%.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,1% στις 9.939 μονάδες.
Ήπια πτώση 0,3% καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας νωρίτερα την Τρίτη να μειώσει το βασικό επιτόκιο του 5ετούς δανείου της, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθορισμό των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων, κατά 25 μονάδες βάσης περισσότερο από το αναμενόμενο, στο 3,95%, παρείχε κάποια στήριξη, αλλά ανέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ασιατικός γίγαντας στη σημαντική αγορά ακινήτων του.

Ράλι στην Barclays

Η Barclays βρέθηκε στο επίκεντρο, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 6%, αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρές ζημιές τετάρτου τριμήνου ύψους 111 εκατομμυρίων λιρών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε εκτεταμένη στρατηγική αναμόρφωση, που περιλαμβάνει σημαντικές περικοπές κόστους, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών της τμημάτων.
Η Barclays ανακοίνωσε πρόσθετη επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. στερλινών, ενώ υποσχέθηκε να επιστρέψει 10 δισ. στερλίνες στους μετόχους μεταξύ 2024 και 2026 μέσω μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης