Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία εναλλακτική για το Κίεβο: Θα στραφεί και πάλι στη Ρωσία - Δεν μπορεί να την αντικαταστήσει η ΕΕ

Καμία εναλλακτική για το Κίεβο: Θα στραφεί και πάλι στη Ρωσία - Δεν μπορεί να την αντικαταστήσει η ΕΕ
Η ΕΕ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ρωσική αγορά για την Ουκρανία λέει ο πρώην πρωθυπουργός Mykola Azarov
Η Ουκρανία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να στραφεί και πάλι στη Ρωσία υποστηρίζει ο πρώην Ουκρανός πρωθυπουργός Mykola Azarov, ο οποίος τονίζει ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ρωσική αγορά για την Ουκρανία.
«Ρωτάτε για τη δυνατότητα αποκατάστασης των δεσμών, της φιλίας, της συνεργασίας μας, αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.
Αυτά τα δέκα χρόνια, όταν το καθεστώς του Κιέβου διέκοψε με συνέπεια όλες τις σχέσεις, τις νομικές συμφωνίες εντός της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, στο πλαίσιο των σχέσεών μας με τη Ρωσία, έδειξε ότι η ουκρανική οικονομία κατέρρευσε και οδήγησε σε απόλυτη υποβάθμιση» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti o Azarov.
«Πέρασαν δέκα χρόνια, άνοιξε η αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ουκρανικά προϊόντα;
Όχι, ακόμη και οι Πολωνοί έκλεισαν τα σύνορα, και αυτό είναι όλο» επισήμανε ο Azarov, αναφέροντας πως η απόφαση του Κιέβου το 2013 να αναβάλει την υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν βαθιά μελετημένη και τα δέκα χρόνια που έχουν περάσει από το Euromaidan έχουν μόνο αποδείξει την ορθότητά της.
Όπως λέει, οι Πολωνο-Ουκρανικές σχέσεις έχουν γίνει πολύ πιο περίπλοκες λόγω του εμπάργκο στα ουκρανικά σιτηρά.
Υπενθυμίζεται πως στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επεκτείνει τους περιορισμούς στις εισαγωγές τεσσάρων τύπων ουκρανικών γεωργικών προϊόντων σε πολλές συνοριακές χώρες της ΕΕ, αλλά υποχρέωσε το Κίεβο να θεσπίσει μέτρα ελέγχου των εξαγωγών.
Μετά από αυτό, οι αρχές της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ανακοίνωσαν ότι επέκτειναν την απαγόρευση μονομερώς, με την Ουκρανία να προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης