Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανός αξιωματικός μίλησε ανοιχτά για τους λόγους παράδοσης του Avdiivka - Οι Ρώσοι διαλύουν την ουκρανική επιμελητεία

Ουκρανός αξιωματικός μίλησε ανοιχτά για τους λόγους παράδοσης του Avdiivka - Οι Ρώσοι διαλύουν την ουκρανική επιμελητεία
Οι Ρώσοι έμαθαν να απομονώνουν το πεδίο της μάχης υποστηρίζει ο Ουκρανός αξιωματικός
Ο ρωσικός στρατός έμαθε να καταστρέφει τις αλυσίδες υλικοτεχνικής υποστήριξης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και να εκτελεί γρήγορα χτυπήματα, κάτι που τους επέτρεψε να καταλάβουν την Avdiivka, ανέφερε ένας Ουκρανός αξιωματικός στο Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
«Ο κύριος λόγος είναι ότι οι Ρώσοι έμαθαν να απομονώνουν το πεδίο της μάχης.
Δηλαδή, να καταστρέψουν την επιμελητεία μας.
Ως αποτέλεσμα, οι μονάδες μας στην πρώτη γραμμή δεν έλαβαν την απαιτούμενη ποσότητα ενισχύσεων και πυρομαχικών.
Και σταδιακά οι δυνάμεις εξαντλήθηκαν, σχηματίστηκαν κενά», εξήγησε ο στρατιωτικός.
Σημείωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε όπλα, ιδίως πυροβολικό, το οποίο δεν μπορούσε να αντισταθμιστεί με drones.
Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός έχει μάθει να χτυπά στόχους αμέσως μετά τον εντοπισμό τους.
Ο Ουκρανός αξιωματικός δήλωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός πραγματοποιούσε συνεχώς επιθέσεις εκτροπής στις θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και χρησιμοποιούσε σήραγγες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί, σύμφωνα με τον ίδιο, άλλαξαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης όχι υπέρ της Ουκρανίας αλλά υπέρ της Ρωσίας.
Ο Ουκρανός αξιωματικός χαρακτήρισε σωστή, αλλά καθυστερημένη την απόφαση για απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από την Avdiivka.
Λόγω της καθυστέρησης, η απόσυρση συνοδεύτηκε από μεγάλες απώλειες.
Ο στρατιωτικός τόνισε ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης αλλάζει όχι προς όφελος της Ουκρανίας.
«Δεν αλλάζει γρήγορα.
Ωστόσο κάπου οι Ρώσοι θα μπορέσουν να σπάσουν το μέτωπο σταδιακά, βδομάδα με την εβδομάδα, εξαντλούν τις δυνάμεις μας και στο τέλος η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ άσχημη», πρόσθεσε ο αξιωματικός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης