Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Το Ισραήλ δεν διατίθεται να διαπραγματευτεί σοβαρά για ανταλλαγές ομήρων - Επιδιώκει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο

Hamas: Το Ισραήλ δεν διατίθεται να διαπραγματευτεί σοβαρά για ανταλλαγές ομήρων - Επιδιώκει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο
«Η ισραηλινή κατοχή δεν δίνει καμία ένδειξη ότι θα σταματήσει αυτή την επιθετικότητα» τονίζει ανώτατος αξιωματούχος της Hamas
Ο Khalil al-Hayya, μέλος του πολιτικού γραφείο της Hamas, υποστηρίζει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu προσπαθεί μόνο να παρατείνει τον πόλεμο και τα δεινά του παλαιστινιακού λαού για να σώσει τη δική του θέση ως πρωθυπουργός του Ισραήλ.
«Η ισραηλινή κατοχή αρνείται να επιτρέψει στους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Γάζα να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο βορρά και το νότο. Η ισραηλινή κατοχή δεν δίνει καμία ένδειξη ότι θα σταματήσει αυτή την επιθετικότητα», τόνισε ο al-Hayya στο Al Jazeera.
«Η ισραηλινή κατοχή, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει δώσει καμία εγγύηση ότι θα επιτρέψει αρκετή βοήθεια στη Γάζα ή την αποκατάσταση νοσοκομείων και αρτοποιείων και υποδομών. Ακόμη και στις σκηνές, η ισραηλινή κατοχή δεν έχει δώσει σαφή έγκριση για να τους επιτρέψει να μπουν», ισχυρίστηκε στη σύντομη δήλωσή του ο αξιωματούχος της σουνίτιτκης οργάνωσης.
«Τότε σε τι μπορούμε να συμφωνήσουμε;» διερωτάται με νόημα ο al-Hayya.
Υπενθυμίζεται ότι ο Netanyahu είχε χαρακτηρίσει «παραληρηματικές» τις απαιτήσεις της Hamas για επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγούσε στην απελευθέρωση των ισραηλινών αιχμαλώτων στη Γάζα με αντάλλαγμα τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ και θα εξασφάλιζε μια παρατεταμένη παύση των μαχών.
Ωστόσο, ο al-Hayya σημέιωσε ότι το Ισραήλ είναι αυτό που χρησιμοποιεί «ψέματα» για να εκτροχιάσει τις συνομιλίες και να αποφύγει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Παλαιστινίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης