Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε αποθήκες όπλων της Hezbollah

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε αποθήκες όπλων της Hezbollah
«Εντοπίσαμε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα της λιβανέζικης οργάνωσης κοντά στην Τιβεριάδα» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των IDF
Ο ισραηλινός στρατός έπληξε αποθήκες πυρομαχικών κοντά στη Σιδώνα, στην νότιο Λίβανο, σε απάντηση για την εκτόξευση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο ισραηλινό έδαφος, από την οργάνωση Hezbollah, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, σήμερα Δευτέρα (19/2).
«Εντοπίσαμε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα της λιβανέζικης οργάνωσης κοντά στην Τιβεριάδα, το οποίο προφανώς πέρασε τα σύνορα και συνετρίβη κοντά στην Τιβεριάδα. Σε απάντηση για αυτήν την ενέργεια, επιτεθήκαμε σε αποθήκες όπλων κοντά στη Σιδώνα», είπε ο υποναύαρχος Daniel Hagari, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Αεροπορικά πλήγματα κοντά στην πόλη Ghaziyeh του Λιβάνου

Τουλάχιστον δύο αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν νωρίτερα κοντά στην πόλη Ghaziyeh, στα παράλια του Λιβάνου, περίπου 60 χιλιόμετρα βορείως των συνόρων της χώρας με το Ισραήλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή.
Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων, στον νότιο Λίβανο, εναντίον της οργάνωσης Hezbollah, η οποία πλήττει με ρουκέτες περιοχές εντός του ισραηλινού εδάφους.
Είναι πολύ σπάνιες οι επιθέσεις του Ισραήλ στο λιβανέζικο έδαφος βορειότερα της μεθορίου.
Οι μάρτυρες άκουσαν πολλές ισχυρές εκρήξεις και είδαν δύο στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται κοντά στην πόλη.
Σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, τα πλήγματα προέρχονταν από το Ισραήλ. Στο ένα από αυτά χτυπήθηκε ένα αυτοκίνητο.
Απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι «εξετάζει» τις πληροφορίες.
Περισσότεροι από 170 μαχητές της οργάνωσης και σχεδόν 30 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνει η λιβανέζικη οργάνωση αλλά και μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.
Την περασμένη εβδομάδα, σε ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο σκοτώθηκαν 10 άμαχοι και πολλοί μαχητές της Hezbollah, μεταξύ των οποίων και ένας διοικητής των ειδικών δυνάμεων Ραντουάν.
Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Hassan Nasrallah έχει διαμηνύσει ότι το Ισραήλ θα πληρώσει «με αίμα» για τον θάνατο των αμάχων.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Israel Katz απάντησε ότι ο Λίβανος «θα πληρώσει βαρύ τίμημα» εάν τα διπλωματικά μέσα δεν καταφέρουν να απομακρύνουν τη Hezbollah από τη μεθόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης