Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Καλεί σε εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Ρωσίας, για τον θάνατο του Navalny

Σουηδία: Καλεί σε εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Ρωσίας, για τον θάνατο του Navalny
Λίγες ώρες έπειτα από παρόμοια απόφαση του Βερολίνου
Σχετικά Άρθρα
Το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα 19/2 για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη Σουηδία, μετά τον θάνατο στη φυλακή του αντιφρονούντα Alexei Navalny.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενεργήσει κατά της πολιτικής καταστολής στη Ρωσία. Αυτό καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό μετά τον θάνατο στις 16 Φεβρουαρίου στη φυλακή του Alexei Navalny» στη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Tobias Bilstrom, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η σουηδική κυβέρνηση πήρε επίσης την πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο να εξετάσει το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ εφαρμόζουν ήδη σειρά κυρώσεων κατά της Μόσχας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Η σουηδική διπλωματία κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρεσβευτή λίγες ώρες έπειτα από παρόμοια απόφαση του Βερολίνου.
Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε για εξηγήσεις τους διπλωμάτες της πρεσβείας της Ρωσίας ήδη το βράδυ της Παρασκευής 16/2 για να τους πει ότι οι ρωσικές αρχές θεωρούνται «πλήρως υπεύθυνες» για τον θάνατο του υπ΄αριθμόν ένα επικριτή του Κρεμλίνου.
Ο θάνατος του Alexei Navalny, 47 ετών, σε απομακρυσμένη φυλακή της Αρκτικής όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών, αφότου επέζησε μιας δηλητηρίασης το 2020 για την οποία ο ίδιος κατηγορούσε το Κρεμλίνο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή 16/2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης