Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία ήττας από το ουκρανικό ΥΠΑΜ: Υστερούμε των Ρώσων σε πόρους, προσωπικό, αμυντική βιομηχανία και οπλισμό

Ομολογία ήττας από το ουκρανικό ΥΠΑΜ: Υστερούμε των Ρώσων σε πόρους, προσωπικό, αμυντική βιομηχανία και οπλισμό
Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας του καθεστώτος επανέλαβε, σε μια από τις γνωστές εκκλήσεις του Κιέβου, ότι η Ουκρανία χρειάζεται «περισσότερα σύγχρονα όπλα από τους εταίρους»
Σε μια ηχηρή και δημόσια ομολγία ήττας προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, αντιστράτηγος Ivan Gavrilyuk, καθώς παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Ρωσία όσον αφορά τους πόρους, την ικανότητα της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό.
«Η Ουκρανία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Ρωσική Ομοσπονδία όσον αφορά τους πόρους, την οικονομία, το προσωπικό, την ικανότητα της αμυντικής βιομηχανίας και την κλίμακα παραγωγής όπλων», τόνισε σχετικά ο Gavrilyuk σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.
Η Ρωσία, υποστήριξε, «συσσωρεύει όπλα για δεκαετίες και προετοιμάζεται για χρόνια» για μια σύγκρουση με την Ουκρανία.
«Δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε με τη Ρωσία όσον αφορά τον αριθμό των οβίδων, των αρμάτων μάχης και των στρατιωτών», σημέιωσε.
Ταυτόχρονα, ο Gavrilyuk πιστεύει ότι το Κίεβο μπορεί να «κερδίσει ένα πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης με τη βοήθεια όπλων υψηλής τεχνολογίας».

Capture_119.JPG
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, αντιστράτηγος Ivan Gavrilyuk

Επιπλέον, ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας του καθεστώτος επανέλαβε, σε μια από τις γνωστές εκκλήσεις του Κιέβου, ότι η Ουκρανία χρειάζεται «περισσότερα σύγχρονα όπλα από τους εταίρους».
Ο Gavrilyuk σημείωσε, επίσης, ότι ο ουκρανικός στρατός στερείται πυρομαχικών επί του παρόντος.
«Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας [AFU] δεν έχουν αρκετά όπλα για να ανατρέψουν την παλίρροια του πολέμου. Οι λόγοι για την καθυστέρηση παροχής της απαραίτητης στρατιωτικής υποστήριξης είναι διάφοροι. Ένα από αυτά είναι η βάση παραγωγής», εξήγησε για το ζήτημα.
Πρόσθεσε ότι μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι ευρωπαίοι κατασκευαστές όπλων δεν λάμβαναν μεγάλες παραγγελίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Φαίνεται ότι κανείς εκτός από τους Ρώσους δεν προετοιμάστηκε για μακροχρόνιους πολέμους», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο Gavrilyuk έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για σύγχρονα συστήματα, που θα βοηθούσαν το Κίεβο σε μια συνθήκη ψηφιακού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης