Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απρόσμενη κίνηση από την Κίνα: Προσφέρεται να στηρίξει ενεργά την Ουγγαρία σε θέματα ασφαλείας

Απρόσμενη κίνηση από την Κίνα: Προσφέρεται να στηρίξει ενεργά την Ουγγαρία σε θέματα ασφαλείας
Το σύμφωνο αντιπροσωπεύει μια διπλωματική νίκη για την Κίνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα προσφέρθηκε να στηρίξει τον μακροχρόνιο στρατηγικό εταίρο της, την Ουγγαρία, σε θέματα δημόσιας ασφάλειας, πέρα από τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις, κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας συνάντησης αξιωματούχου του Πεκίνου με τον Πρωθυπουργό Viktor Orban, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
Η κίνηση της Κίνας έρχεται σε μία περίοδο που το ΝΑΤΟ αγωνίζεται να επεκτείνει την επιρροή του στην Ευρώπη, σχολιάζει το πρακτορείο. Επισημαίνεται πως η Ουγγαρία είναι το μόνο κράτος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.
Η Κίνα ελπίζει να εμβαθύνει τους δεσμούς επιβολής του νόμου και ασφάλειας με την Ουγγαρία καθώς οι δυο τους συμπληρώνουν 75 χρόνια διπλωματικών σχέσεων, είπε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Wang Xiaohong στον κ. Orban την περασμένη εβδομάδα.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βουδαπέστη, ο Wang Xiaohong είπε ότι ελπίζει τέτοιες προσπάθειες να αποτελέσουν «ένα νέο αποκορύφωμα των διμερών σχέσεων» σε τομείς όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τα διεθνικά εγκλήματα.
Θα περιλαμβάνουν επίσης την ανάπτυξη ικανοτήτων για την ασφάλεια και την επιβολή του νόμου στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Belt and Road» του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping, η οποία στοχεύει να συνδέσει την Κίνα με τον κόσμο μέσω εμπορικών συνδέσεων και υποδομών.
Ο Κινέζος αξιωματούχος συνάντησε επίσης τον Ούγγρο υπουργό Εσωτερικών και υπέγραψε έγγραφα σχετικά με την επιβολή του νόμου και τη συνεργασία για την ασφάλεια.
Η Κίνα έχει επικρίνει το ΝΑΤΟ, ειδικά αφότου η Συμμαχία -το 2023- ανέφερε ότι το Πεκίνο αμφισβήτησε τα συμφέροντα, την ασφάλεια και τις αξίες του με τις «φιλοδοξίες και τις καταναγκαστικές του πολιτικές».
Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν το ΝΑΤΟ «σοβαρή» πρόκληση για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.
Το σύμφωνο ασφαλείας με την Ουγγαρία αντιπροσωπεύει μια διπλωματική νίκη για την Κίνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης