Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ένας αφοσιωμένος σύμμαχος του ΝΑΤΟ ακόμα και αν επιστρέψει ο Trump

Stoltenberg: Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ένας αφοσιωμένος σύμμαχος του ΝΑΤΟ ακόμα και αν επιστρέψει ο Trump
Σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Υπηρεσία Πληροφοριών της Νορβηγίας δήλωσε πρόσφατα ότι πιστεύει πως η Μόσχα αποκτά πλεονέκτημα στον πόλεμο
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Yens Stoltenberg, δήλωσε τη Δευτέρα (19/02) ότι αναμένει ότι «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών», η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να είναι ένας αφοσιωμένος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».
Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στο FRANCE 24, o Yens Stoltenberg, ανέφερε: «Είναι προς το συμφέρον της ασφάλειας των ΗΠΑ να έχουν ένα ισχυρό ΝΑΤΟ». Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε, επίσης, ότι «αναμένει» από το αμερικανικό Κογκρέσο «να βρει έναν τρόπο να συμφωνήσει τη συνεχή υποστήριξη προς την Ουκρανία». Η περαιτέρω βοήθεια για το Κίεβο έχει - επί του παρόντος - κολλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.
Σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Υπηρεσία Πληροφοριών της Νορβηγίας δήλωσε πρόσφατα ότι πιστεύει πως η Μόσχα αποκτά πλεονέκτημα στον πόλεμο. Σε ένα πλήγμα για το Κίεβο, η Ρωσία ισχυρίστηκε, το Σαββατοκύριακο (17-18/02), ότι είχε πάρει τον έλεγχο της πόλης Αβντίιβκα μετά την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων.
«Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι δύσκολη και έχουμε δει κάποιες ρωσικές προόδους», παραδέχθηκε ο Yens Stoltenberg,, μιλώντας στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου (MSC). Ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι πόλεμοι είναι απρόβλεπτοι, κινούνται σε φάσεις, αλλά συνεχίζω να είμαι εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από το θάρρος και τη γενναιότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Τέλος, ο Yens Stoltenberg, είπε: «Οι Ουκρανοί απέδειξαν ότι, παρά τις δυσκολίες, κατάφεραν πράγματι να απωθήσουν τους Ρώσους από το μισό έδαφος που κατέλαβαν στην αρχή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης