Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden εξετάζει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

ΗΠΑ: Ο Biden εξετάζει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν ήδη μια σειρά κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα 19/2 πως «εξετάζει» το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του Alexei Navalny.
«Έχουμε ήδη σε ισχύ κυρώσεις, όμως αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε επιπλέον, ναι», απάντησε ο Joe Biden σε δημοσιογράφους, ο οποίος έκρινε ήδη τον πρόεδρο Vladimir Putin «υπεύθυνο» για τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντα.
Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν ήδη μια σειρά κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος Biden ανέφερε το Σάββατο 17/2 πως εξέφρασε στον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky, την «πεποίθησή» του ότι θα συνεχιστεί η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, την οποία έχει αυτή τη στιγμή μπλοκάρει η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου.
Η Γερουσία, όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 60 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία, την οποία το Κίεβο ζητά απεγνωσμένα από τις ΗΠΑ και τους Δυτικούς συμμάχους της.
Όμως, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Mike Johnson, αρνείται τη διεξαγωγή οποιασδήποτε ψηφοφορίας για το σχέδιο αυτό.
Ο Biden δήλωσε σήμερα 19/2 πως «θα ήταν ευτυχής» να συζητήσει με τον Johnson, του οποίου οι θέσεις επηρεάζονται από το φαβορί των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Donald Trump.
Ο Donald Trump απαιτεί να εγκριθεί επίσης από το Κογκρέσο η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση πριν από οποιαδήποτε νέα οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Ο τρόπος με τον οποίο εκείνοι (οι Ρεπουμπλικάνοι) αποστρέφουν το βλέμμα τους από την απειλή που αντιπροσωπεύει η Ρωσία, ο τρόπος με τον οποίο αποστρέφουν το βλέμμα τους από το ΝΑΤΟ και τις υποχρεώσεις μας, είναι απλά σοκαριστικός», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης