Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας - Αφορμή (και) ο θάνατος του Navalny

ΕΕ: Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας - Αφορμή (και) ο θάνατος του Navalny
Το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δρομολογήσει ένα 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσαν ο Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων Josep Borrell και η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock.
Σύμφωνα με τη Handelsblatt, οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν στις Βρυξέλλες πριν από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών. Η Baerbock τονίζει ότι η ΕΕ θα συμπεριλάβει επίσης τις συνέπειες του θανάτου του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Alexei Navalny σε τυχόν νέες κυρώσεις.
Μετά τον θάνατο του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη. Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. «Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο Vladimir Putin προσπαθεί να φιμώσει τον ίδιο του τον λαό», συνέχισε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.
Ακόμη και άνθρωποι που ήθελαν να καταθέσουν λουλούδια για τον Alexei Navalny συλλαμβάνονται. «Ο σεβασμός μας πηγαίνει σε όλους τους θαρραλέους ανθρώπους στη Ρωσία που υπερασπίζονται τη δημοκρατία και την ελευθερία παρά την πιο σκληρή καταστολή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης