Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολυμέτωπη κατάρρευση για την Ουκρανία - Αξιωματικοί αποχωρούν εσπευσμένα από το Kupyansk, οι Ρώσοι επελαύνουν

Πολυμέτωπη κατάρρευση για την Ουκρανία - Αξιωματικοί αποχωρούν εσπευσμένα από το Kupyansk, οι Ρώσοι επελαύνουν
«Όλα τα αρχηγεία μετακινήθηκαν πέρα από το Kupyansk» αποκαλύπτει Ρώσος αξιωματούχος
Οι ανώτεροι αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού, καθώς και τοπικοί αξιωματούχοι εγκατέλειψαν εσπευσμένα την πόλη Kupyansk στην περιοχή του Kharkiv λόγω της προϊούσας επέλασης των ρωσικών στρατευμάτων.
Μάλιστα, η σχετική εξέλιξη επιβεβαιώθηκε από τον συντονιστή για τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις με το κοινοβούλιο του LPR, βουλευτή της Κρατικής Δούμας Viktor Vodolatsky.
«Εμείς [οι ρωσικές δυνάμεις] καταστρέφουμε οχυρωμένες περιοχές, προχωράμε ολοταχώς προς τα εκεί, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τις ένοπλες δυνάμεις μας ώστε το Kupyansk να επιστρέψει στη Ρωσία. Όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί [των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων] που βρίσκονταν στο αρχηγείο έχουν ήδη φύγει από εκεί [από το Kupyansk] "Όλα τα αρχηγεία μετακινήθηκαν πέρα από το Kupyansk. Και αυτοί οι αξιωματούχοι είχαν αποσταλεί από το Κίεβο και τη Δυτική Ουκρανία για να διοικήσουν την περιοχή, φορτώνοντας τα αυτοκίνητά τους με λεηλατημένη περιουσία, τράπηκαν σε φυγή από το Kupyansk», τόνισε σχετικά.
Επισημαίνεται ότι επί του παρόντος, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν τουλάχιστον τρεις επιθετικές προσπάθειες —κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv, ιδιαίτερα προς τις κατευθύνσεις Kupyansk και Lyman, μέσα και γύρω από την Avdiivka και κοντά στο Robotyne στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης