Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Νομοσχέδιο Lukashenko κατά της «προπαγάνδας που προωθεί τους ΛΟΑΤΚΙ+»

Λευκορωσία: Νομοσχέδιο Lukashenko κατά της «προπαγάνδας που προωθεί τους ΛΟΑΤΚΙ+»
Νομοσχέδιο, το οποίο θα επιβάλλει διοικητικές ευθύνες για την πρώθηση «των ανώμαλων σχέσεων, της παιδεραστίας και της εκούσιας άρνησης τεκνοποίησης»
Η Λευκορωσία έχει προετοιμάσει σχέδιο νόμου, που θα προβλέπει την τιμωρία της «προώθησης μη παραδοσιακών σχέσεων», κάτι το οποίο αναφέρεται στις σχέσεις ατόμων που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta.
Το Belta επικαλείται τον γενικό εισαγγελέα της χώρας Andrey Svend, ο οποίος σε ομιλία του προς τους βουλευτές είπε ότι έχει προετοιμαστεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα επιβάλλει διοικητικές ευθύνες για την πρώθηση «των ανώμαλων σχέσεων, της παιδεραστίας και της εκούσιας άρνησης τεκνοποίησης».
Όπως είπε ο ίδιος, το νομοσχέδιο βρίσκεται στη διαδικασία της έγκρισης.
Ένας νόμος που απαγορεύει την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας ισχύει στη γειτονική Ρωσία από το 2013 και ουσιαστικά έχει καταστήσει παράνομη κάθε δημόσια έκφραση της συμπεριφοράς ή του τρόπου ζωής των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων ανδρών, των αμφιφυλόφιλων ή των διεμφυλικών ατόμων.
Τον περασμένο Δεκέμβριο το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας απαγόρευσε το «διεθνές κοινωνικό κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ+» χαρακτηρίζοντάς το εξτρεμιστική οργάνωση.
Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Λευκορωσία το 1994, αλλά η χώρα δεν αναγνωρίζει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και οι αρχές έχουν καταστείλει παρελάσεις υπερηφάνειας του κινήματος.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Aleksander Lukashenko έχει δημοσίως χλευάσει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα χαρακτηρίζοντας «ανώμαλους» και «απόλυτα σιχάματα» τους ομοφυλόφιλους άνδρες στη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτικούς τον περασμένο χρόνο.
Ο Lukashenko είναι ένας από τους πιο ένθερμους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης