Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θάνατος Navalny: Η Φινλανδία κάλεσε εκτάκτως για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη στο Ελσίνκι

Θάνατος Navalny: Η Φινλανδία κάλεσε εκτάκτως για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη στο Ελσίνκι
Το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρεσβευτή σχετικά με τον θάνατο του Alexei Navalny «για να τονίσει την ευθύνη της Ρωσίας»
Το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρεσβευτή στο Ελσίνκι, Pavel Kuznetsov, και του επέδωσε σχετικό διάβημα δαμαρτυρίας, όπως αναφέρει το το γραφείο Τύπου σε μήνυμά του στο X.
Ειδικότερα, η ανώτατη διπλωματική υπηρεσία της Φινλανδίας «επέδωσε διάβημα σχετικά με τον θάνατο του Alexei Navalny για να τονίσει την ευθύνη της Ρωσίας και να απαιτήσει πλήρη και διαφανή έρευνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στις 16 Φεβρουαρίου, το Τμήμα της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας για την Αυτόνομη Περιφέρεια Yamalo-Nenets ανακοίνωσε το θάνατο του Navalny στην περιοχή. Σύμφωνα με το τμήμα, μετά τη βόλτα ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.
Οι γιατροί άρχισαν αμέσως προσπάθειες να σώσουν τον κρατούμενο και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για περισσότερο από μισή ώρα.
Όπως ανέφερε από την πλευρά του Κρεμλίνου ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Putin, Dmitry Peskon, το Κρεμλίνο θεωρεί λυσσασμένες και απολύτως απαράδεκτες τις δηλώσεις που έρχονται από τη Δύση για τον θάνατο του Navalny, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τους λόγους που συνέβησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης