Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους ελληνικής εταιρείας – Ασφαλείς οι 106 επιβαίνοντες

Σερβία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους ελληνικής εταιρείας – Ασφαλείς οι 106 επιβαίνοντες
Το αεροσκάφος ανήκει στην ελληνική εταιρεία τσάρτερ Marathon Airlines, η οποία συνεργάζεται με τον σερβικό αερομεταφορέα, AirSerbia και σύμφωνα με αναφορές, προσέκρουσε από την αριστερή πλευρά σε μονάδα φωτισμού του διαδρόμου με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές
Αεροσκάφος με 106 επιβαίνοντες τύπου Embraer E-195 που εκτελούσε δρομολόγιο προς το Ντίσελντορφ στη Γερμανία το απόγευμα της Κυριακής (18/2) πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, μία ώρα από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.
Το αεροσκάφος ανήκει στην ελληνική εταιρεία τσάρτερ Marathon Airlines, η οποία συνεργάζεται με τον σερβικό αερομεταφορέα, AirSerbia και σύμφωνα με αναφορές, προσέκρουσε από την αριστερή πλευρά σε μονάδα φωτισμού του διαδρόμου με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές. Απογειώθηκε στην προγραμματισμένη ώρα, αλλά δυσκολεύτηκε να κερδίσει ύψος, και σύμφωνα με περιγραφές «έτρεμε», ενώ μία ώρα μετά επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το αεροσκάφος προσγειώθηκε με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα (περίπου 70 χλμ./ώρα πάνω από την κανονική). Αυτό πιθανότατα οφειλόταν στο γεγονός ότι το ένα πτερύγιο είχε υποστεί ζημιά.
Σερβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μαρτυρίες, μετέδωσαν ότι το αεροπλάνο χτύπησε τα φώτα του διαδρόμου κατά την απογείωση, αναγκάζοντάς το σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου.
Η Air Serbia επιβεβαίωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης