Τελευταία Νέα
Διεθνή

Avdiivka: Βρέθηκαν πτώματα στρατιωτών με αμερικανικά και πολωνικά διακριτικά στις στολές τους

Avdiivka: Βρέθηκαν πτώματα στρατιωτών με αμερικανικά και πολωνικά διακριτικά στις στολές τους
Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 1.500 στρατιώτες κατά την αποχώρηση από τη στρατηγική πόλη Avdiivka στο Donetsk τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 18 Φεβρουαρίου
Τα πτώματα των στρατιωτών, των οποίων οι στολές είχαν ραμμένα αμερικανικά και πολωνικά διακριτικά, εντοπίστηκαν κατά την επέλαση των Ρώσων μετά τη σαρωτική νίκη τους. Ο επικεφαλής του DPR Igor Kimakovsky δήλωσε:
«Ο καθαρισμός στην Avdiivka αποκάλυψε πολλές ενδιαφέρουσες περιτπώσεις. Μιλάμε για πτώματα που εγκαταλείφθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, στις στολές των οποίων υπάρχουν αμερικανικά και πολωνικά διακριτικά», είπε ο Kimakovsky.

Ο ουκρανικός στρατός έχασε 1.500 στρατιώτες μέσα σε 24 ώρες λόγω της άναρχης υποχώρησης από την πόλη Avdiivka

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 1.500 στρατιώτες κατά την αποχώρηση από τη στρατηγική πόλη Avdiivka στο Donetsk τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 18 Φεβρουαρίου.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανέφερε στον Putin την πλήρη απελευθέρωση της Avdiivka από την Ομάδα Δυνάμεων Tsentr.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης ρωσικής επιχείρησης απελευθερώθηκε μια περιοχή 31,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένης της Avdiivka.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι η εντολή του Ουκρανού Ανώτατου Διοικητή Alexander Syrsky να εγκαταλείψει την Avdiivka δόθηκε μόλις 24 ώρες αφότου τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν την ανεξέλεγκτη απόσυρσή τους από την πόλη.
«Η εντολή του Ουκρανού αρχιστράτηγου Syrsky να εγκαταλείψει την πόλη εκδόθηκε μόνο μία ημέρα μετά την έναρξη της ανεξέλεγκτης φυγής των ουκρανικών στρατευμάτων από την Avdiivka».
Μόνο μερικές διάσπαρτες μονάδες ουκρανικών στρατευμάτων κατάφεραν να εγκαταλείψουν την Avdiivka κάτω από τα πυρά των ρωσικών στρατευμάτων, εγκαταλείποντας τα όπλα τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου άμυνας.
«Προς το παρόν, λαμβάνονται μέτρα για την οριστική εκκαθάριση της πόλης από τους μαχητές, για τον αποκλεισμό των ουκρανικών μονάδων που έφυγαν από την πόλη και εδραιώθηκαν στο εργοστάσιο οπτάνθρακα και χημικών στην Avdiivka».
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να αναπτύσσονται στην Avdiivka.
Στιγμιότυπα που δείχνουν χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη FPV σε ουκρανικά στρατεύματα που προσπαθούσαν να φύγουν από την πόλη με τα πόδια αναρτήθηκαν επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης