Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικός πόλεμος για τον Navalny - Η Γερμανία καλεί τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις

Διπλωματικός πόλεμος για τον Navalny - Η Γερμανία καλεί τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις
Η Γερμανία απαιτεί την απελευθέρωση όλων όσων φυλακίζονται στη Ρωσία για πολιτικούς λόγους
Διπλωματικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, στη σκιά του θανάτου του Alexei Navalny σε ρωσικές φυλακές.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Βερολίνου κάλεσε σήμερα τον πρέσβη της Ρωσίας για εξηγήσεις σχετικά με τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.
Η Γερμανία απαιτεί την απελευθέρωση όλων όσων φυλακίζονται στη Ρωσία για πολιτικούς λόγους, δήλωσε εκπρόσωπος, προσθέτοντας: Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι άνθρωποι συλλαμβάνονται στη Ρωσία επειδή καταθέτουν λουλούδια προς τιμήν του θανάτου του Alexei Navalny.
Εκατοντάδες άνθρωποι σε δεκάδες ρωσικές πόλεις επισκέφθηκαν μνημεία και μνημεία θυμάτων πολιτικής καταστολής με λουλούδια και κεριά για να αποτίσουν φόρο τιμής στον επικριτή του Putin.
Η αστυνομία έχει συλλάβει 389 άτομα σε 39 πόλεις μετά τον θάνατο του Navalny, σύμφωνα με την ομάδα δικαιωμάτων OVD-Info, η οποία παρακολουθεί τις πολιτικές συλλήψεις και παρέχει νομική βοήθεια.

Η Φινλανδία κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε η Φινλανδία.

"Το ΥΠΕΞ της Φινλανδίας κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρέσβη σχετικά με τον θάνατο του Alexey Navalny, για να τονίσει ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη και να απαιτήσει μια πλήρη και διαφανή έρευνα. Συνεχίζουμε να ζητάμε την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στη Ρωσία", ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης