Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος: Ουκρανική επίθεση με αμερικανικά χημικά CS κατά Ρώσων στρατιωτών

Τρόμος: Ουκρανική επίθεση με αμερικανικά χημικά CS κατά Ρώσων στρατιωτών
Δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση υποστηρίζει ο ρωσικός στρατός
Επίθεση με μη θανατηφόρα χημικά πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί κατά θέσεων Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή του Krasnolimansk τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Igor Kirillov, επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων για ραδιενεργό, χημικό και βιολογικό πόλεμο.
Σύμφωνα με τον Kirillov, η επίθεση αυτή παραβιάσει τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα.
«Στις 28 Δεκεμβρίου 2023, στην κατεύθυνση Krasnolimansk, ένα drone τύπου copter έριξε χειροβομβίδες αερίου αμερικανικής κατασκευής γεμάτες με την ουσία CS στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων» υποστήριξε ο Kirillov.
Όπως είπε, η ουσία αυτή προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, ενώ σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, αναπνευστική παράλυση και καρδιακή ανακοπή.
Σύμφωνα με τον Kirillov, αυτή δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση.

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στις 7 και 23 Απριλίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έριξαν χειροβομβίδες με χημικά με την ένδειξη «Teren-6» από drones.
«Στις 31 Ιανουαρίου 2024, μια άγνωστη τοξική χημική ουσία χρησιμοποιήθηκε στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, η δράση της οποίας οδήγησε σε εγκαύματα της ανώτερης αναπνευστικής οδού, ναυτία και εμετό.
Βάσει αποτελεσμάτων έρευνας, ανιχνεύθηκε η τοξική ουσία ανθρακινόνη.
Αυτή η χημική ουσία έχει έντονη τοξική δράση, προκαλώντας τύφλωση, δυσλειτουργία του ήπατος και των νεφρών.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανθρακινόνη είναι απαγορευμένη λόγω της καρκινογόνου δράσης της» υποστήριξε ο Kirillov, αναφέροντας πως στις 15 Ιουνίου 2023, στην περιοχή του χωριού Rabotino, χρησιμοποιήθηκε drone με πλαστικό δοχείο που περιείχε μείγμα χλωροακετοφαινόνης και χλωροπικρίνης εναντίον ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού.
Η πρώτη ένωση είναι μια χημική ουσία για τον έλεγχο των ταραχών και η χλωροπικρίνη απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για σκοπούς επιβολής του νόμου.
Όπως είπε ο Kirillov, ο ρωσικός στρατός έχει πληροφορίες ότι το καθεστώς του Κιέβου, με τη βοήθεια των Δυτικών, αναπτύσσει νέες τακτικές μάχης χρησιμοποιώντας μια «ειδική χημική ζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης