Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salome Zurabishvili (πρόεδρος Γεωργίας): Η Ευρώπη να ανησυχεί – Η Ρωσία δεν σταματά, εάν δεν τη σταματήσουν

Salome Zurabishvili (πρόεδρος Γεωργίας): Η Ευρώπη να ανησυχεί – Η Ρωσία δεν σταματά, εάν δεν τη σταματήσουν
Οι Ουκρανοί πεθαίνουν για άλλους Ευρωπαίους λέει η πρόεδρος της Γεωργίας
Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανησυχούν, η Ρωσία δεν σταματά εάν δεν την σταματήσουν, είναι στην Φύση της υποστήριξε η πρόεδρος της Γεωργίας Salome Zurabishvili κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας στο Μόναχο.
«Αυτή είναι η φύση της Ρωσίας, ότι δεν σταματάει αν δεν την σταματήσουν.
Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανησυχούν.
Η Ουκρανία αγωνίζεται σήμερα για να υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια και οι Ουκρανοί πεθαίνουν για άλλους Ευρωπαίους.
Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στα κράτη της Βαλτικής, την Πολωνία και την υπόλοιπη ΕΕ.
Η επιλογή του Vladimir Putin, αν προχωρήσει και δεν ηττηθεί στην Ουκρανία, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε» υπογράμμισε η πρόεδρος της Γεωργίας, αναφέροντας πως «εάν δεν θέλουμε να βρεθούμε σε μερικά χρόνια σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση, τότε η απόφαση αυτή θα πρέπει να ληφθεί σήμερα».
Η Zurabishvili, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση της Γεωργίας ως φιλορωσική, υποστηρίζει πως δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κυριαρχήσει στη Μαύρη Θάλασσα ενώ επισήμανε πως ζωτικής σημασίας είναι η ένταξη της Γεωργίας τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ.
Η πρόεδρος της Γεωργίας χαιρέτισε το νέο πακέτο στήριξης της ΕΕ ύψους 50 δισ ευρώ προς την Ουκρανία και δήλωσε αισιόδοξη ότι και οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν την οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης