Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπη με μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις η Νιγηρία - Σε ιστορικό χαμηλό το νόμισμα της - Εκτινάσσεται ο πληθωρισμός

Αντιμέτωπη με μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις η Νιγηρία - Σε ιστορικό χαμηλό το νόμισμα της - Εκτινάσσεται ο πληθωρισμός
Ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο αυξήθηκε στο 29,9%
Οι Νιγηριανοί βρίσκονταια αντιμέτωποι με μία από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις του έθνους της Δυτικής Αφρικής, που προκλήθηκε από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, αποτέλεσμα των νομισματικών πολιτικών που έχουν ωθήσει το νόμισμα σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου. Η κατάσταση έχει προκαλέσει οργή και διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα αναφέρει σχετικά το Assosiated Press.
Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη 15/2 έδειξαν ότι ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο αυξήθηκε στο 29,9%, το υψηλότερο επίπεδο από το 1996, κυρίως λόγω των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών.
Το νόμισμα της Νιγηρίας, το νάιρα, υποχώρησε περαιτέρω στα 1.524 με 1 δολάριο την Παρασκευή 16/2, αντανακλώντας μια απώλεια αξίας 230% τον τελευταίο χρόνο.
Η κατακόρυφη πτώση του νομίσματος επιδεινώνει μια ήδη κακή κατάσταση, διαβρώνοντας περαιτέρω τα εισοδήματα και τις αποταμιεύσεις. Σε δεινή κατάσταση εκατομμύρια Νιγηριανοί που ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των επιδοτήσεων φυσικού αερίου που οδήγησαν στον τριπλασιασμό των τιμών του φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης