Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Η Γερμανία αποκάλυψε κατά λάθος κρατικό μυστικό σχετικά με τα υποβρύχια του ΝΑΤΟ κοντά στους Nord Stream

Bild: Η Γερμανία αποκάλυψε κατά λάθος κρατικό μυστικό σχετικά με τα υποβρύχια του ΝΑΤΟ κοντά στους Nord Stream
Aπόρρητες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές λειτουργίας και τα όπλα των υποβρυχίων του ΝΑΤΟ διέρρευσαν στο Διαδίκτυο αναφέρει η Bild
Αξιωματούχοι από το γερμανικό Stralsund το 2018 αποχαρακτήρισαν κατά λάθος δεδομένα για τα υποβρύχια του ΝΑΤΟ όταν δημοσίευσαν έγγραφα για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, αναφέρει η γερμανική έκδοση Bild.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 2018, στελέχη του Τμήματος Μεταλλείων Stralsund δημοσίευσαν άδεια για την κατασκευή του Nord Stream 2 στον επίσημο ιστότοπο.
Μαζί με διαθέσιμα δεδομένα, απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές λειτουργίας και τα όπλα των υποβρυχίων του ΝΑΤΟ διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, αναφέρει η Bild.
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε παραβίαση του νόμου, καθώς τα δημοσιευμένα στοιχεία επιτρέπουν την αξιολόγηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της συμμαχίας, σημειώνει το άρθρο. Σύμφωνα με την Bild, η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ερευνά τη διαρροή και οι υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.
Εκρήξεις σε δύο ρωσικούς αγωγούς εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη - Nord Stream και Nord Stream 2 - σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.
Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο στοχευμένων δολιοφθορών.
Ο φορέας εκμετάλλευσης Nord Stream Nord Stream AG ανέφερε ότι η ζημιά στους αγωγούς φυσικού αερίου είναι άνευ προηγουμένου και το χρονικό πλαίσιο για τις επισκευές είναι αδύνατο να εκτιμηθεί.
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας κίνησε δικογραφία για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης