Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Και όμως υπάρχει και ακόμη χειρότερο σενάριο για την Ουκρανία

Washington Post: Και όμως υπάρχει και ακόμη χειρότερο σενάριο για την Ουκρανία
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους Ευρωπαίους είναι η τύχη της βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της προεδρικής κούρσας στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξετάζουν ένα σχέδιο ασφαλείας σε περίπτωση επιστροφής του πρώην προέδρου Trump στην προεδρία, αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΕ.
Νωρίτερα, ο Trump είπε ότι όταν ήταν πρόεδρος, ο επικεφαλής μιας ανώνυμης «μεγάλης χώρας» του ΝΑΤΟ τον ρώτησε αν η Ουάσιγκτον θα παρείχε προστασία στη συμμαχία σε περίπτωση «επίθεσης» από τη Ρωσία.
Ο Trump του είπε ότι δεν θα το έκανε αυτό, αφού οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν διαθέτουν αρκετά κονδύλια για την άμυνα.
Ο πρώην πρόεδρος πρόσθεσε ότι «θα το εγκρίνει αν η Ρωσική Ομοσπονδία κάνει ότι διάολο θέλει».
Μετά τα σχόλια του Trump για το ΝΑΤΟ, προκλήθηκε ανησυχία στην ΕΕ, δήλωσε το ισπανικό υπουργείο Άμυνας
«Όταν ο πρώην και ίσως μελλοντικός ηγέτης του ελεύθερου κόσμου λέει ότι θα καθίσει πίσω και θα παρακολουθήσει τη Ρωσία να επιτίθεται στους συμμάχους του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να ξανασκεφτούμε πώς μπορεί να μοιάζουν οι δεσμεύσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Ουκρανία», τόνισε η Washington Post.
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους να λένε ότι αυτό που βλέπουν στην εξελισσόμενη προεδρική κούρσα στις Ηνωμένες Πολιτείες «δεν τους δίνει πολλές ελπίδες».
Σημειώνεται ότι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι η τύχη της βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.
«Πρέπει να ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο», πρόσθεσε η πηγή, τονίζοντας ότι το «χειρότερο σενάριο» θα περιλαμβάνει τη διακοπή της υποστήριξης προς την Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά όπλων γίνονται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης