Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lula (Βραζιλία): Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα – Netanyahu: Ο Lula ευτελίζει τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Lula (Βραζιλία): Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα – Netanyahu: Ο Lula ευτελίζει τη μνήμη του Ολοκαυτώματος
«Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι ένας πόλεμος, είναι μια γενοκτονία» δήλωσε ο Lula σε δημοσιογράφους
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva κατηγόρησε την Κυριακή 18 Κυριακή 2024 το Ισραήλ ότι διαπράττει μια «γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, παραλληλίζοντας τη με την εξόντωση των Εβραίων από το χιτλερικό καθεστώς.
«Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι ένας πόλεμος, είναι μια γενοκτονία» δήλωσε ο Lula σε δημοσιογράφους από την Αντίς-Αμπέμπα, στην Αιθιοπία, όπου παρέστη σε μια Σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης.
«Δεν είναι ένας πόλεμος στρατιωτών εναντίον στρατιωτών.
Είναι ένας πόλεμος μεταξύ ενός πολύ καλά προετοιμασμένου στρατού και γυναικών και παιδιών», συμπλήρωσε ο Βραζιλιάνος ηγέτης
«Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας με τον παλαιστινιακό λαό δεν συνέβη σε καμία άλλη στιγμή της Ιστορίας.
Στην πραγματικότητα, έχει ήδη συμβεί: όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να σκοτώσει Εβραίους», υποστήριξε.
Οι δηλώσεις αυτές είναι μεταξύ των πιο επικριτικών που έχει διατυπώσει ποτέ ο Lula σχετικά με τη σύρραξη μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas.
Ο 78χρονος ηγέτης είχε καταδικάσει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Hamas εναντίον του Ισράηλ χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική» ενέργεια.
Όμως, στη συνέχεια εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη στρατιωτική εκστρατεία αντίποινων του Ισραήλ.

Ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu ζήτησε με την καταδίκη του προέδρου της Βραζιλίας για τη σύγκριση του πολέμου του Ισραήλ στη Hamas με το Ολοκαύτωμα, λέγοντας ότι «ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή».
«Τα λόγια του προέδρου της Βραζιλίας είναι ντροπιαστικά και ανησυχητικά», επισήμανε ο Netanyahu σε δήλωση. «Πρόκειται για την ευτελισμό του Ολοκαυτώματος και την προσπάθεια να βλάψει τον εβραϊκό λαό και το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του».
«Η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό Ολοκαύτωμα και τον Χίτλερ ξεπερνά την κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο Netanyahu.
«Το Ισραήλ παλεύει για την άμυνά του και την εξασφάλιση του μέλλοντός του μέχρι την πλήρη νίκη και το κάνει ενώ υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης