Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απόγνωση η ΕΕ - Borrell: Η Ευρώπη αδυνατεί να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά, δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι

Σε απόγνωση η ΕΕ -  Borrell: Η Ευρώπη αδυνατεί να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά, δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι
Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ είπε ότι οι κατασκευαστές άμυνας χρειάζονται νέες παραγγελίες, προσθέτοντας ότι το μέλλον της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα εξαρτηθεί από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει επαρκείς παραγωγικές δυνατότητες για να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά, αλλά το μπλοκ στερείται χρηματοδότησης, δήλωσε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell.
«Είναι σαφές ότι τα πυρομαχικά για τον τυπικό οπλισμό είναι κάτι πολύ σημαντικό ζήτημα.
Ο [Ουκρανός] Πρόεδρος [Volodymyr] Zelensky μίλησε γι' αυτό.
Και πρέπει να κάνουμε περισσότερα και γρηγορότερα σε αυτό.
Και αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν έχουμε ικανότητα (παραγωγής), αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη χρηματοδότησης», είπε ο Borrell στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου.
Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ είπε ότι οι κατασκευαστές άμυνας χρειάζονται νέες παραγγελίες παραγωγής, προσθέτοντας ότι το μέλλον της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα εξαρτηθεί από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.
Την ίδια στιγμή, ο Borrell σημείωσε ότι η ΕΕ «πολύ συχνά δίσταζε» να προμηθεύσει νέους τύπους όπλων στο Κίεβο και η κατάσταση στο πεδίο της μάχης θα μπορούσε να εξελισσόταν διαφορετικά εάν οι ενέργειες του μπλοκ ήταν «πιο αποφασιστικές».
Οι δυτικές χώρες παρέχουν στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ενάντια στη συνέχιση των παραδόσεων όπλων στο Κίεβο, επισημαίνοντας ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης