Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρέθηκε η σορός του Alexey Navalny: Σημάδια μαρτυρούν ότι προσπάθησαν να τον σώσουν από επιληψία και ανακοπή

Βρέθηκε η σορός του Alexey Navalny: Σημάδια μαρτυρούν ότι προσπάθησαν να τον σώσουν από επιληψία και ανακοπή
Τι γράφουν τα αντιπολιτευτικά ρωσικά μέσα
Η σορός του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexey Navalny βρέθηκε σε νεκροτομείο νοσοκομείου στην Αρκτική, δύο ημέρες μετά τον θάνατό του σε κοντινή φυλακή, σύμφωνα με μαρτυρίες σε αντιπολιτευτικό ρωσικό μέσο, τις οποίες αναπαράγουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την Telegraph, ιατρική πηγή δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης ότι υπήρχαν μώλωπες στο κεφάλι και το στήθος του Navalny, όταν η σορός του μεταφέρθηκε στο περιφερειακό κλινικό νοσοκομείο του Σάλεκχαρντ που αποδίδονται σε προσπάθειες να τον σώσουν από επιληψία ή ανακοπή

«Τραύματα από επιληπτικές κρίσεις» και ΚΑΡΠΑ

«Τέτοια τραύματα, όπως περιγράφονται από όσους τα είδαν, φαίνεται ότι προέρχονται από επιληπτικές κρίσεις», δήλωσε ο ανώνυμος παραϊατρικός στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης Novaya Gazeta.
Το Κρεμλίνο ακόμα δεν έχει απαντήσει σε αυτούς τους ισχυρισμούς
«Το άτομο είχε σπασμούς, προσπάθησαν να το συγκρατήσουν και εμφανίζει μώλωπες.
Είπαν επίσης ότι είχε και μια μελανιά στο στήθος του, πράγμα που σημαίνει ότι προσπάθησαν ακόμα να τον επαναφέρουν και πέθανε, πιθανότατα, από καρδιακή ανακοπή».
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι των φυλακών δήλωσαν ότι ο Navalny πέθανε την Παρασκευή, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια ενός σύντομου περιπάτου στο IK-3, τη διαβόητα όπου κρατούνταν στη ρωσική Αρκτική.
Η μητέρα του Navalny δεν κατάφερε να βρει τη σορό του στο νεκροτομείο του Σαλέκχαρντ το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και οι συνάδελφοί του στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς κατηγόρησαν τις ρωσικές αρχές για συγκάλυψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης