Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπιστική λειψανδρία – Η Ουκρανία στέλνει στο μέτωπο 50. 000 φυλακισμένους

Απελπιστική λειψανδρία  – Η Ουκρανία στέλνει στο μέτωπο 50. 000 φυλακισμένους
Σε αναζήτηση στρατιωτών η Ουκρανία μετά τις τρομακτικές απώλειες στο μέτωπο
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας Denis Malyuska πρότεινε τη στρατολόγηση κρατουμένων με σκοπό την εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών για τις ένοπλες δυνάμεις.
«Μου είναι δύσκολο να φανταστώ πώς θα κινδύνευαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εάν στις τάξεις τους περιλαμβάνονται άτομα που καταδικάστηκαν για τροχαίες παραβάσεις ή άτομα που, για παράδειγμα, διέπραξαν αδίκημα που σχετίζεται με τη διαφθορά.
Σίγουρα δεν θα σκοτώσουν τους συναδέλφους τους στρατιώτες με ένα τουφέκι» δήλωσε ο Malyuska.
Επιπλέον, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο στρατός τώρα χρειάζεται ανθρώπους όχι μόνο να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν την πατρίδα.
«Υπάρχει ανάγκη να κάνουμε πολλά πράγματα για να βοηθήσουμε αυτούς που αμύνονται την πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής διαφορετικών πραγμάτων που σχετίζονται με τις υποδομές.
Εάν δεν θέλουμε, ή δεν μπορούμε, ή θεωρούμε κίνδυνο να τους δώσουμε ένα όπλο, ας τους δώσουμε ένα φτυάρι», είπε στην τηλεόραση Rada.

Επιστράτευση 50.000 φυλακισμένων


Ο Malyuska επανέλαβε ότι «μπορούμε να επιστράτευσε με ασφάλεια και να στείλουμε στο πεδίο της μάχης» τουλάχιστον 50.000 άτομα που έχουν ποινικό μητρώο.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε γενική επιστράτευση τον Φεβρουάριο του 2022 και την επέκτεινε επανειλημμένα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά τη στρατολόγηση κρατουμένων.
Το νέο νομοσχέδιο για την επιστράτευση, το οποίο εγκρίθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, ορίζει την εγγραφή προηγουμένως καταδικασθέντων σε γραφεία στρατολογίας και προβλέπει επίσης την εθελοντική στράτευση καταδίκων που εκτίουν ποινές με αναστολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης