Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνει η Βρετανία στα drones που θα στείλει στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν την ρωσική υπεροπλία

Τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνει η Βρετανία στα drones που θα στείλει στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν την ρωσική υπεροπλία
Τα drones θα έχουν τη δυνατότητα να χτυπούν ταυτόχρονα ρωσικές θέσεις σε μεγάλους αριθμούς, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση - Σχεδιάζεται να παραδοθούν εντός μηνών στο Κίεβο
Χιλιάδες νέα drones με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη ώστε να μπορούν να χτυπούν μαζικά και ταυτόχρονα ρωσικούς στόχους, ετοιμάζει η Βρετανία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους προκειμένου να σταλούν σε λίγο καιρό στην Ουκρανία, υποστηρίζουν πηγές στο Bloomberg.
Οι δυτικοί στρατιωτικοί σχεδιαστές που αναπτύσσουν την τεχνολογία πιστεύουν ότι θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ουκρανία να συντρίψει ορισμένες ρωσικές θέσεις με τα drones, είπαν οι πηγές, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, και θα μπορούσαν να σταλούν στην Ουκρανία εντός μηνών, είπαν, παρότι προειδοποίησαν ότι το χρονοδιάγραμμα μπορεί να αλλάξει.

Τα drones έχουν γίνει ολοένα και πιο σημαντικά στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας καθώς η σύγκρουση πλησιάζει τα δύο χρόνια, ενώ διεξάγεται ένας παγκόσμιος αγώνας δρόμου για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον του πολέμου.
Η Ρωσία εντείνει τη δική της εγχώρια παραγωγή πολεμικών drones για να υποστηρίξει την εισβολή και έχει λάβει σημαντικές προμήθειες από το Ιράν.
Ένας συνασπισμός συμμάχων της Ουκρανίας έχει δεσμευτεί να παραδώσει 1 εκατομμύριο drones στη χώρα εντός ενός έτους και ο στρατός είπε ότι χρησιμοποίησε ναυτικά drones για να καταστρέψει ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα. Τον Ιανουάριο, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συναντήθηκαν με αμυντικές εταιρείες για να συζητήσουν καινοτόμες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ουκρανία στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη Ρωσία.
Η εστίαση στα drones έρχεται καθώς η Ουκρανία αντιμετωπίζει έλλειψη πυροβολικού, μια κατάσταση που θα μπορούσε να γίνει τόσο κρίσιμη τους επόμενους μήνες που ο στρατός ίσως χρειαστεί να αποφασίσει να επικεντρωθεί σε ένα στενότερο μέτωπο πολέμου, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αποσύρθηκε από την Αβντιίβκα μετά από πολύμηνη μάχη.

Αν και τα drones με τις νέες δυνατότητες δεν αντικαθιστούν την επείγουσα ανάγκη για οβίδες, μπορεί να βοηθήσουν να μετριαστεί μέρος αυτού του ελλείμματος και να δημιουργήσουν μια νέα δυναμική στο πεδίο της μάχης, είπαν οι πηγές.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης θα αναπτυχθούν σε μεγάλους αριθμούς, επικοινωνώντας μεταξύ τους για να στοχεύσουν εχθρικές θέσεις χωρίς το καθένα να χρειάζεται να ελέγχεται από ανθρώπινο χειριστή.
Ο ναύαρχος Rob Bauer, πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, είπε στο Bloomberg ότι η Ουκρανία χρησιμοποιώντας drones «σε συνδυασμό με τεχνητή νοημοσύνη» θα μπορούσε να είναι «πιο επιτυχημένη από τα μπαράζ πυροβολικού ενάντια στους Ρώσους».
Μιλώντας στο Μόναχο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κάλεσε τους συμμάχους να παράσχουν περισσότερα όπλα μεγάλης εμβέλειας και πυροβολικό.
«Η διατήρηση της Ουκρανίας σε τεχνητό έλλειμμα πυροβολικού και όπλων μεγάλου βεληνεκούς επιτρέπει στον Πούτιν να προσαρμοστεί στην τρέχουσα ένταση του πολέμου», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης