Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική παρέμβαση Putin μετά τον θρίαμβο στην Avdiivka: Ζήτημα ζωής και θανάτου η Ουκρανία - Είναι το πεπρωμένο της Ρωσίας

Ιστορική παρέμβαση Putin μετά τον θρίαμβο στην Avdiivka: Ζήτημα ζωής και θανάτου η Ουκρανία - Είναι το πεπρωμένο της Ρωσίας
Πρέπει να καταλάβουν όλοι τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ρωσία στο ουκρανικό ζήτημα, τόνισε ο Vladimir Putin
Σχετικά Άρθρα
Ιστορική παρέμβαση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στον απόηχο της μεγάλης στρατιωτικής επιτυχίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με την πλήρη κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλη Avdiivka στο Donetsk.
Με τα λεγόμενά του ο Ρώσος ηγέτης ξεκαθαρίζει, πως η Μόσχα δεν πρόκειται να σταματήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, που συμπληρώνει δύο χρόνια στις 24/2/2024
μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί, όπως η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού καθεστώτος αλλά και η δημιουργία των αναγκαίων εγγυήσεων ασφαλείας για την ίδια τη Ρωσία.  
Η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τη Ρωσία, ενώ η Δύση δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ, τόνισε ο Putin αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε στις 9 Φεβρουαρίου 2024  στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tacker Carlson.
Μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση την Κυριακή (18/2/2024) ο Putin τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει κατανοητό στους Ρώσους αλλά και τους ξένους πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει η Ρωσία σε «όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία».

Είναι το πεπρωμένο της Ρωσίας

Για τη Δύση η Ουκρανία αφορά απλώς σε μία βελτίωση της στρατηγικής της θέσης αλλά για εμάς «αυτό είναι το πεπρωμένο μας, ένα θέμα ζωής και θανάτου» τόνισε ο Ρώσος ηγέτης με νόημα.
« Ήθελα οι άνθρωποι που θα ακούσουν αυτή τη συνέντευξη με τον Carlson να το συνειδητοποιήσουν.
Δεν εναπόκειται σε εμένα να κρίνω αν πέτυχε ή όχι», συνέχισε.
Ένα σημαντικό μέρος της δίωρης συνέντευξης με τον Carlson ήταν αφιερωμένο στην ουκρανική σύγκρουση και τις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τη Δύση συνολικά.
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε υπερτονίσει πως μία ήττα της χώρας του στην Ουκρανία είναι αδύνατη ενώ η Μόσχα παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες αλλά σε ρεαλιστική βάση, που θα λαμβάνει υπόψη τη νέα πραγματικότητα που έχει εδραιωθεί στην Ουκρανία.  

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος είχε δηλώσει προηγουμένως πως είχε προσπαθήσει να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο ηγέτη το 2023, αλλά του το απαγόρευσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η εναλλακτική προοπτική – Ο κόσμος θέλει την αλήθεια

Ο Putin σημείωσε επίσης ότι η συνέντευξή του με τον Carlson προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο πιθανώς επειδή οι άνθρωποι σε όλη τη γη ζητούν μια εναλλακτική προοπτική.
«Μπορώ να υποθέσω ότι αυτό συνδέεται με την επιθυμία πολλών ανθρώπων στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο να αποκτήσουν μια εναλλακτική προοπτική και να μάθουν την αλήθεια», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Η Ρωσία έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο αλλά δεν θέλει η Δύση

Η Ρωσία είναι έτοιμη να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ειρηνικά αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Κίεβο το θέλει αυτό, τόνισε ο Putin.
«Οι άνθρωποι μας από το Donbass στράφηκαν στη Ρωσία ως εγγυήτρια δύναμη», συνέχισε.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης τον Μάρτιο 2022 υπενθύμισε ότι η Ρωσία επεδίωξε να τερματίσει ειρηνικά τη σύγκρουση αλλά αυτό δεν το ήθελε η Δύση.
«Αν δεν υπήρχε αυτή η θέση της Δύσης ο πόλεμος θα είχε σταματήσει πριν από δύο χρόνια», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
«Δεν ξέρω αν το θέλουν οι Ουκρανοί σήμερα, εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο» συνέχισε ο Putin.

O Nord Stream σε 7 μέρες θα ήταν έτοιμος - Μη αναστρέψιμη η ζημιά στην οικονομία της ΕΕ

Ο Putin έκανε γνωστό ότι η επαναλειτουργία που αγωγού Nord Stream που έμεινε άθικτος μετά το σαμποτάζ, θα μπορούσε να γίνει σε μία εβδομάδα αλλά πρόσθεσε πως η Γερμανία δεν δείχνει πλέον κανένα ενδιαφέρον.
«Στο τέλος, όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης.
Ένας αγωγός παρέμεινε άθικτος παρά την τρομοκρατική επίθεση», εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Μπορούμε να επανεκκινήσουμε τον Nord Stream-2; Μπορούμε!», υπερτόνισε ο Ρώσος ηγέτης.
«Θα έπαιρνε μια εβδομάδα. Αλλά δεν θέλουν», εξήγησε ο Putin.
Τόνισε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ότι η Δύση σταμάτησε να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο με την προσδοκία η Ρωσία να καταρρεύσει τάχιστα αλλά τελικά γύρισε boomerang και προκλήθηκε μη αναστρέψιμη ζημιά στις δυτικές οικονομίες και κυρίως σε εκείνες της ΕΕ.
Η μεταποιητική βιομηχανία της ΕΕ και της Γερμανίας μετακινείται σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπου δημιουργήθηκαν ευνοϊκότερες συνθήκες και οι ενεργειακοί πόροι είναι φθηνότεροι, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Εμείς, δόξα τω Θεώ, τα καταφέρνουμε», υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση Scholz προκαλεί κολοσσιαία ζημιά στο μέλλον της γερμανικής οικονομίας

Ο Putin βαθύς γνώστης της γερμανικής πραγματικότητας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα συμβαίνουν στο Βερολίνο.
Τόνισε ότι ενώ οι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι απασχολημένοι με πολιτικές εσωτερικές διαμάχες, οι πολιτικές τους καταστρέφουν την οικονομία της χώρας.
«Εκεί λαμβάνει χώρα μια αρκετά περίπλοκη πολιτική διαμάχη.
Ποιος προσπαθεί να στοιχηματίσει σε τι προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία - ή να έρθει στην εξουσία - μερικές φορές είναι δύσκολο να το παρακολουθείς από έξω», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Είναι δύσκολο να κατανοήσεις τι συμβαίνει.
Γι' αυτό δεν θα έκανα καμία εκτίμηση», επισήμανε αλλά πρόσθεσε ότι «η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης συνασπισμού του Olaf Scholz προκαλεί κολοσσιαία ζημιά στο μέλλον της γερμανικής οικονομίας.

Ύμνοι για Τουρκία

Η Ρωσία δεν αρνείται τους ενεργειακούς πόρους της σε κανέναν και η Τουρκία αποδείχθηκε ο πλέον αξιόπιστος εταίρος στην παρούσα κατάσταση, τόνισε σχετικά ο Ρώσος πρόεδρος.
«Λένε συνέχεια: Η Ρωσία δεν δίνει, η Ρωσία περιορίζει.
Δεν περιορίζουμε τίποτα!
Δίνουμε τα πάντα, παρακαλώ.
Οι Τούρκοι αποδείχτηκαν ο πιο αξιόπιστος εταίρος
Μεταφέρεται (το φυσικό αέριο) μέσω του Turkish Stream», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

O Putin ενημερώθηκε για την Avdiivka στις 4 τα ξημερώματα της 17ης Φεβρουαρίου

O Putin ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την κατάληψη της Avdiivka στις 4 τα ξημερώματα της 17ης Φεβρουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Την προηγούμενη μέρα, στις 17 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Valery Gerasimov ήρθαν προσωπικά στο Κρεμλίνο για να αναφέρουν στον πρόεδρο στις 4 π.μ. ότι η επιχείρηση στην Avdiivka πλησιάζει στο τέλος της», δήλωσε.
Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας Shoigu και Gerasimov ανακοίνωσαν στον Putin ότι η επιχείρηση είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.
«Εκείνη την ώρα οι Ουκρανοί εγκατέλειπαν μαζικά τις θέσεις τους.
Χρειάστηκαν μερικές ακόμη ώρες για να αρχίσουν οι μαχητές μας εκκαθαρίζουν την πόλη» είπε ο Peskov.
Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, Shoigu και Gerasimov ενημέρωσαν τον Putin ότι «η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί πλήρως και τα στρατεύματά μας έχουν αναλάβει πλήρως τον έλεγχο της πόλης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης