Τελευταία Νέα
Διεθνή

EE: Veto από τον Orban στη έκδοση κοινής έκκλησης στο Ισραήλ να μην επιτεθεί στη Rafah

EE: Veto από τον Orban στη έκδοση κοινής έκκλησης στο Ισραήλ να μην επιτεθεί στη Rafah
Τι ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa)
Η Ουγγαρία έθεσε veto στην έκδοση μιας κοινής έκκλησης της ΕΕ προς την ισραηλινή κυβέρνηση να μην εξαπολύσει ευρεία χερσαία επίθεση στη Rafah, ανέφεραν πολλοί Ευρωπαίοι διπλωμάτες στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell άσκησε πιέσεις για την έκδοση μιας τέτοιας κοινής έκκλησης στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια και τόνισε ότι ελπίζει να επιτευχθεί ομοφωνία για να παροτρυνθεί «επίσημα» το Ισραήλ να μην εισβάλει σε αυτή τη νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας.
Αντ' αυτού, ο Borrell εξέδωσε μια δική του ανακοίνωση ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, καλώντας την «ισραηλινή κυβέρνηση να μην αναλάβει στρατιωτική δράση στη Rafah που θα επιδεινώσει μια ήδη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση».
Η Rafah αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους εκτοπισμένους από άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.
Πολλοί από τους συμμάχους του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γερμανίας, έχουν εκφράσει φόβους ότι μια χερσαία εισβολή θα μπορούσε να επιδεινώσει δραματικά την ήδη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.
Λίγο νωρίτερα ωστόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε ότι αν δεν συνεχιστεί η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah, ο ισραηλινός στρατός θα «χάσει τον πόλεμο» κατά της Hamas και διαμήνυσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει την επιχείρησή του στη Rafah ακόμη και σε περίπτωση συμφωνίας με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης