Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό ο Stoltenberg (ΝΑΤΟ) εκλιπαρεί τις ΗΠΑ: Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία σήμερα, θα συμβεί στην Ταϊβάν αύριο

Σε πανικό ο Stoltenberg (ΝΑΤΟ) εκλιπαρεί τις ΗΠΑ: Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία σήμερα, θα συμβεί στην Ταϊβάν αύριο
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι μια καλή συμφωνία για τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ 
Σχετικά Άρθρα
Σε κατάσταση πανικού ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg για τις δραματικές εξελίξεις για τη Δύση στην Ουκρανία, εκλιπαρεί τις ΗΠΑ να αποδεσμεύσουν βοήθεια για το καθεστώς Zelesnky.
Για να γίνει πιο πιστευτός μάλιστα έφερε την Ταϊβάν ως παράδειγμα ότι δηλαδή θα βρεθεί στο στόχαστρο των δυνάμεων του νέου πολυπολικού κόσμου (σ.σ. Κίνα).
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι μια καλή συμφωνία για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μια επένδυση στη δική τους ασφάλεια.
Επειδή καθιστά λιγότερο πιθανό ο Xi Jinping (σ.σ. Κινέζος πρόεδρος) να χρησιμοποιήσει δυνάμεις, για παράδειγμα, εναντίον της Ταϊβάν» είπε ο Stoltenberg από το βήμα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να παραδώσουν στην Ουκρανία «όσα υποσχέθηκαν», συνέχισε.
«Είναι ζωτικής σημασίας και επείγον οι ΗΠΑ να αποφασίσουν πάνω σε σειρά μέτρων για την Ουκρανία, διότι έχει ανάγκη αυτή τη στήριξη», υπογράμμισε ο Stoltenberg.
Παράλληλα ο Stoltenberg εκτίμησε ότι οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο η Ευρώπη να αποκτήσει δικά της πυρηνικά όπλα, ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ, «δεν βοηθούν», καθώς «απλώς θα υπονομεύσουν το ΝΑΤΟ σε μια περίοδο που πραγματικά χρειαζόμαστε αξιόπιστη αποτρεπτική ισχύ».
Γερμανοί πολιτικοί αναφέρθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο ενδεχόμενο η Ευρώπη να αναπτύξει δικά της πυρηνικά όπλα, ώστε να στηρίζεται λιγότερο στις ΗΠΑ για την άμυνά της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης