Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι G7 επιμένουν στην αρπαγή των ρωσικών assets για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Οι G7 επιμένουν στην αρπαγή των ρωσικών assets για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών
Οι υπουργοί τόνισαν ότι η Ρωσία θα πρέπει να πληρώσει για τη ζημιά και την καταστροφή που προκαλεί στην Ουκρανία και τον λαό της.
Χαιρέτισαν το έργο των Υπουργείων Οικονομικών της G7 και των Υπουργείων Εξωτερικών μέχρι σήμερα για αυτό το θέμα και υποστήριξαν τις μελλοντικές τους συζητήσεις.
Επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους …. να κλέψουν κρατικά περιουσιακά στοιχεία
Η Ρωσία δεν θα μπορεί να εγείρει νομικές αξιώσεις επί αυτών μέχρι να πληρώσει για τη ζημία που προκλήθηκε», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η υπουργική συνάντηση ήταν η πρώτη φέτος υπό την ιταλική προεδρία της G7.
Η G7, όπως σημειώθηκε, θα συνεχίσει να διερευνά όλους τους πιθανούς τρόπους για να βοηθήσει την Ουκρανία να λάβει αποζημίωση από τη Ρωσία.

Οι κυρώσεις

Επίσης, «οι υπουργοί χαιρέτησαν την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση νομικών πράξεων σχετικά την έκτακτη βοήθεια που λαμβάνουν άτομα απευθείας από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την υποστήριξη της Ουκρανίας», ανέφερε η δήλωση.
Οι επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών της G7 εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν να αυστηροποιούν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφεραν οι υπουργοί σε δήλωση μετά τη συνάντηση στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου.
«Εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να συντονίζουν τις ενέργειές τους με εταίρους για την παροχή στρατιωτικής, οικονομικής, πολιτικής, ανθρωπιστικής, οικονομικής και αναπτυξιακής υποστήριξης στην Ουκρανία και τον λαό της, καθώς και να ενισχύσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και όσων υποστηρίζουν υλικά τον πόλεμό της». έλεγε η ανακοίνωση..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης